1 de maig. Treball és futur. SAMUEL MEDINA. Joves PV – Compromís Alcoi

Molta gent continua passant-ho malament. Els treballadors i treballadores, especialment les més joves, continuem patint la precarietat i les dificultats per incorporar-nos al mercat laboral. L’Estat Espanyol continua tenint més d’un 40% d’atur juvenil, amb més de 1.000 persones joves aturades només a Alcoi i més de 2.000 a l’Alcoià-Comtat. Ara, arriba l’1 de maig i les nostres reivindicacions segueixen sent més que necessàries.

La crisi econòmica derivada de la pandèmia ha augmentat la vulnerabilitat de grans sectors de la societat, entre els quals destaca el jovent. El gran problema és que aquesta nova crisi arriba sense que haja existit una recuperació real de l’anterior. Els treballs són ara de pitjor qualitat que fa 15 anys i sembla que ser ‘mileurista’ siga un privilegi. A més, només en Alcoi, entre 2008 i 2013 es van perdre 13.000 llocs de treball, i encara hui dia no s’han recuperat.

La nostra ciutat cada vegada ens ofereix menys oportunitats de futur a les persones joves. Segons els informes de pobresa a Alcoi, en els últims anys ha augmentat l’emigració des de la nostra ciutat cap a altres municipis perquè les joves no tenim treball ací. Les joves se’n van d’Alcoi i la població envelleix acceleradament. L’Índex de Renovació de la Població Activa és 5 punts inferior a la mitjana del País Valencià i menys de la meitat de la població alcoiana està afiliada a la Seguretat Social.

En aquest context, la dreta extrema i l’extrema dreta es dediquen a insultar a les persones que pitjor ho estan passant, i afirmen, com Ayuso, que els qui passen fam són uns subvencionats. Queda clar que només des de l’esquerra es podran aportar solucions a aquesta dramàtica situació. Per això, entristeix encara més veure com des dels governs locals del PSOE tampoc es fa res. Les joves necessitem que s’aposte pel futur d’Alcoi, un futur que passa per la tecnologia, per la ciència i per la innovació, un futur que passa per les joves. Economia sostenible i verda, projectes com un veritable parc tecnològic a Rodes, o la creació de sòl industrial a la nostra ciutat són eixos essencials per a la recuperació.

Alcoi ens necessita a les persones joves per ser el present i futur d’aquesta ciutat. I les persones joves necessitem que Alcoi lluite amb nosaltres. Aquest 1 de Maig seguim lluitant, perquè treball és futur, i mereixem un futur millor.

Send this to a friend