Excursió reivindicativa a l’observatori antiaeri de La Serreta

Al voltant de 30 persones, de Cocentaina, Alcoi i Castalla van pujar fins a les runes de l'antic observatori, construït en 1937

Excursió reivindicativa a l'observatori antiaeri de La Serreta
Participants en l’excursió. del dissabtet passat

Al voltant de 30 persones, de Cocentaina, Alcoi i Castalla van pujar el dissabte fins a les runes de l’antic observatori antiaeri de La Serreta, construït en 1937, en plena Guerra Civil. El petit edifici està abandonat i en perill de desaparèixer definitivament si no es fa cap intervenció per consolidar les restes.

L’excursió reivindicativa ha estat organitzada pel Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina. Amb aquesta acció volem demanar públicament a l’Ajuntament d’Alcoi i a les altres institucions responsables, la conservació i consolidació d’aquest element del patrimoni històric comarcal.

També seria molt convenient el seu estudi, i la instal·lació d’un panell informatiu que explique la història i la funció d’aquest lloc de la memòria, que fou utilitzat per vigilar de la presència en el cel d’avions enemics i avisar a la població civil alcoiana perquè acudira als refugis. Alcoi va patir set bombardejos de l’aviació feixista italiana, aliada de Franco i dels militars colpistes, que causaren la mort de 64 persones, la destrucció de molts edificis, i molts ferits.

Send this to a friend