Ix a concurs la rehabilitació del futur Museu Camilo Sesto

L'objectiu és que el museu òbriga al públic durant el segon semestre de 2023

Com ho ha anunciat l’alcalde de la ciutat Toni Francés, el projecte per a la rehabilitació de l’edifici situat al carrer El Camí 44 que albergarà el museu del cantant ha fet un important pas cap avant. La Junta de Govern celebrada el dilluns va ratificar els tràmits i el termini per a la presentació d’ofertes que finalitza el 12 de juliol a les 12 hores. Una vegada es resolga la licitació, l’execució de les obres no superarà els nou mesos, i el pressupost màxim de l’actuació serà de 155.202,42 euros.

D’altra banda, les labors que es realitzaran consistiran en la rehabilitació i millora de l’edifici, a més d’actuar en qüestions com la seua consolidació i la millora de l’accessibilitat. Quant al projecte de disseny del propi museu també s’està treballant. La ciutat ha rebut el llegat de l’artista, que passarà a formar part d’aquest futur museu. En un primer moment van ser al voltant de 800 peces, que han anat augmentant en rebre diferents donacions posteriors, la qual cosa permet imaginar l’important contingut d’aquest museu, que serà lloc de trobada de seguidors de l’artista repartits per tot el món, tal com recorda el regidor de Cultura, Raül Llopis.

L’objectiu d’aquest projecte és homenatjar a a un alcoià Fill Predilecte i Medalla d’Or de la Ciutat, perpetuant d’aquesta manera la seua presència a Alcoi, i a més permetrà la recuperació d’un edifici patrimonial, que va ser construït en 1879-1880.

Així mateix, com recordava l’alcalde, vam tindre ocasió de parlar amb Camilo sobre el museu que anava a dedicar-li la ciutat, que recolliria la seua trajectòria personal i artística. Ara, estem cada vegada més prop de que siga una realitat aquesta peça tan important per a difondre el nom de la ciutat d’Alcoi unit a la figura d’aquest extraordinari alcoià i artista”.

Advertisements

Send this to a friend