40 estreles Michelín participen en Alacant Gastronòmica

Es celebrarà en IFA del 23 al 26 de setembre.

40 estreles Michelín participen en Alacant Gastronòmica
Assistents a la presentació d’Alacant Gastronòmica Gastronómica

S’ha presentat la quarta edició de la Fira Alacant Gastronòmica, on ha ressaltat la capacitat de “reinvenció i superació” del sector de la gastronomia de la província, així com la trajectòria d’un certamen “que en cada edició ofereix més atractius, més qualitat i més innovació”.

La fira, que se celebrarà en IFA del 23 al 26 de setembre, amb la presència de més de més de 40 Estreles Michelín i 60 Sols Repsol –entre ells Kiko Moyá (L’Escaleta)–, “serà tot un èxit gràcies a la professionalitat i l’obstinació del sector de la gastronomia de la província i malgrat els mals auguris econòmics que portarà la tardor”, ha destacat el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón. En aquest sentit, ha afegit que aquest esdeveniment, organitzat conjuntament per la Diputació d’Alacant, el Patronat Costa Blanca, la Cambra de Comerç, la Institució Firal Alacantina i Turisme Comunitat Valenciana, “tornarà a ser una palanca per a ajudar a superar la crisi econòmica”.

“Alacant Gastronòmica és una fira per a tots, organitzada per alacantins i des d’Alacant com un trampolí per a donar a conéixer i oferir la nostra riquesa culinària i els nostres excel·lents productes”, ha manifestat Mazón, qui ha agraït a tots els que integren el sector de la gastronomia “la seua professionalitat i el seu esforç per oferir un certamen cada vegada més atractiu, de més qualitat i amb més innovació”.

Amb més de 36.000 metres quadrats i 250 expositors, aquesta quarta edició reunirà i incrementarà el nombre de ponències, showcooking, tastos, tallers i degustacions respecte a edicions anteriors. A més, Alacant Gastronòmica ampliarà horaris fins a la matinada el cap de setmana, incrementarà el nombre de places i incorporarà polseres de seguretat intel·ligents per a entrar en la fira i com a mitjà de pagament.

El Primer Congrés Nacional de Truita de Creïlles, el Campionat d’Espanya d’aquest tradicional producte, que també tindrà una versió provincial, o concursos com el de la Millor Tapa amb Salaó, el Millor Arròs i Vi del Mediterrani o el Millor Tartar de Tonyina Roja tindran com a escenari aquest certamen, en el qual Burgos serà la província convidada.

L’acte celebrat en l’ADDA ha comptat amb la participació del secretari autonòmic de Turisme, Frances Colomer, el president de la Cambra de Comerç d’Alacant, Carlos Baño, la directora de la fira, Gema Amor, i el crític gastronòmic, Rafael Martínez Santos. Prestigiosos cuiners i professionals del món de la gastronomia de la província, així com diputats provincials han assistit també a aquesta presentació.

Send this to a friend