700 mantes-ponxo per als escolars de Banyeres

Davant la necessitat de mitigar el fred dels estudiants en mantenir la ventilació a les aules

700 mantes-ponxo per als escolars de Banyeres
Diferents centres educatius amb alumnes d’educació infantil i primària, així com en el Taller Ocupacional han rebut la seua manta-ponxo

L’Ajuntament de Banyeres de Mariola ha distribuït prop de 700 mantes en forma de ponxo entre els alumnes dels diferents centres educatius amb alumnes d’educació infantil i primària, així com en el Taller Ocupacional, mesura que s’ha aplicat en tots els casos, tant si són públics, privats o concertats.

Segons va explicar Lorena Ferre, regidor d’Educació, la mesura respon a la necessitat de mitigar el fred que passen els xiquets i xiquetes en classe per la necessitat d’haver de mantenir la ventilació a les aules, una qüestió prioritària per a intentar evitar l’entrada del coronavirus en els centres escolars.

Una vegada rebudes, les mantes en forma de ponxo van ser portades als diferents centres perquè pogueren distribuir-se entre els alumnes. Van ser entregades a l’Escola Infantil Municipal, a l’Escola Infantil “El Patiet”, en el CEIP Alfonso Iniesta, en el col·legi de la Fundació Ribera i en el Taller Ocupacional.

Les mantes han sigut confeccionades per l’empresa banyerenca Texmafer, dedicada a l’elaboració d’aquesta mena de productes. La producció ha hagut d’adaptar-se a les diferents talles de l’alumnat, donada la disparitat d’edats.

D’aquesta manera s’han confeccionat articles en funció del nombre d’alumnes que hi havia en cada curs, des dels més xicotets, d’1-2 anys, fins als de sisé de primària, així com en el Taller Ocupacional. El format permet que l’alumne puga posar-se la manta sobre la roba d’abrigar que ja vist el que li aporta una calor afegida. D’altra banda, al no tindre mànegues, permet total llibertat de moviments.

Des de l’empresa s’ha explicat que l’article està confeccionat en “teixit polar”, cent per cent polièster, material que s’empra de manera habitual en la fabricació de mantes per als sectors de l’hostaleria de la sanitat. Es tracta d’un article que pesa poc i que té gran capacitat d’abric.

Send this to a friend