7’5 milions a rehabilitar Font Dolça i Sagrat Cor

Es veuran beneficiades 308 habitatges

7’5 millones a rehabilitar Font Dolça y Sagrado Corazón
Barri de la Font *Dolça

Alcoi ha aconseguit una subvenció de 7,5 milions d’euros del Pla de Recuperació, amb fons procedents del programa *Next *Generation EU i gestionats a través de la Conselleria d’Habitatge. Aquests 7,5 milions d’euros són la quantia màxima a la qual es podia aspirar i el consistori els destinarà a reurbanitzar i rehabilitar els barris de Sagrat Cor i Font Dolça, tots dos en la Zona Nord.
D’una banda, es duran a terme actuacions encaminades a millorar l’eficiència energètica de 308 habitatges i 29 edificis repartits entre les dues barriades. Entre altres intervencions, es millorarà l’envolupant tèrmica i es proporcionaran noves fonts d’energia renovables, a través d’instal·lacions fotovoltaiques de producció d’energia elèctrica. Es retirarà l’amiant i se substituiran les cobertes, s’aïllaran les façanes i es reemplaçaran l’envidrament i les fusteries exteriors per sistemes de PVC. No sols s’actuarà en els edificis, sinó també en l’exterior.
En Sagrat Cor s’eliminaran barreres arquitectòniques existents, s’ampliaran les zones enjardinades i es millorarà la seguretat, eliminant recorreguts estrets i substituint la il·luminació. En l’àmbit de la Font Dolça, la reurbanització se centrarà no sols en l’entorn pròxim als habitatges, sinó també en la part central on s’agrupen els espais lliures, millorant les àrees recreatives.
L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés destaca l’«aposta d’aquest govern per incrementar el parc d’habitatge públic i per contribuir, al mateix temps, a la regeneració i revitalització dels nostres barris, especialment aquells que presenten majors reptes. Això s’està aconseguint, en gran part, gràcies als fons europeus que estem destinant a actuacions tan necessàries com aquesta, en una zona urbanísticament envellida, amb mancances estructurals, energètiques i d’accessibilitat».

Ja sumen 20 milions
L’edil afig que «aconseguir aquesta nova subvenció és una mostra de l’excel·lent treball dut a terme per l’Ajuntament d’Alcoi en l’elaboració d’una planificació estratègica ambiciosa, que inclou actuacions molt necessàries per a la ciutat i que ens han permés optar al màxim de fons europeus».
De fet, Francés recorda que aquests 7,5 milions, sumats als 1,8 per al barri de la Sang anunciats aquesta setmana pel conseller d’Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, eleven ja a més de 20 milions les ajudes per a la ciutat procedents dels fons europeus Next Generation.

Send this to a friend