A Alcoi estan cridats a les urnes un total de 45.816 electors

Hi ha habilitats 21 col·legis que obriran de 9 a 20 hores de manera ininterrompuda

A Alcoi estan cridats a les urnes
Un operari ultima el muntatge d’un dels col·legis electorals d’Alcoi. MAURO CENTENO

Els alcoians decideixen aquest diumenge el futur polític de la seua ciutat. Nou candidats es disputen l’alcaldia en una nova cita amb les urnes en la qual també se celebren els comicis autonòmics. Els col·legis electorals obrin, com sempre, a les 9 del matí, per a finalitzar la jornada a les 8 de la vesprada, funcionant tot el dia de manera ininterrompuda.

En aquest 28M estan cridats a les urnes un total de 45.816 electors, una xifra sensiblement inferior a les anteriors Municipals, quan va haver-hi 46.323 possibles votants, però amb una significativa diferència respecte als comicis de 2015, que van registrar un total de 48.010 electors. Quant a les xifres de participació, recordar que en l’última cita electoral van exercir el seu dret a vot un 63,3%, mentre que l’abstenció va rondar el 37%.

Amb tot, en aquesta ocasió hi haurà habilitats un total de 21 col·legis electorals a Alcoi, on hi haurà disposades 88 taules i 176 urnes per a depositar el vot. Des de les 8 del matí i fins que tanquen els col·legis, es podrà trucar al telèfon 965537103 per a consultar en quin col·legi i taula es pot exercir el dret al vot. El telèfon se suma a l’aplicació que també està disponible per a consultar aquesta mateixa informació https://www.alcoi.org/censo/. A més, es podrà consultar la distribució d’electors per taula a través d’un codi QR, una innovació que s’introdueix per a salvaguardar la protecció de dades.

Tal com ja va ocórrer en les últimes eleccions i amb la finalitat de facilitar l’accés a la ciutadania, set meses electorals disposen d’una nova ubicació que es manté en aquests comicis. Es tracta d’algunes de les taules que estaven situades en el col·legi Santa Anna i que han passat al Centre Cervantes Jove. Recordar també que per a acostar les urnes als votants, el Districte 2-Secció 3 s’ha subdividit en dues, quedant-se una taula on estava situada, en l’AV Font Roja, i l’altra en la Universitat. En ambdues, es votarà per proximitat.

D’altra banda, les persones que votaven en el Centre Social Eixample del carrer Isabel La Catòlica, hauran d’acudir a la nova adreça del centre, al carrer Escultor Peresejo, 32. També votaran en eixa mateixa adreça els electors assignats a dues taules de la Residència El Teix, en l’avinguda de l’Alameda Camilo Sesto.

Durant tota la jornada, funcionaris locals treballaran perquè les eleccions puguen realitzar-se amb normalitat a la nostra ciutat, així com representants de l’administració i auxiliars que s’encarregaran d’oferir informació, garantir que es compleixen tots els requisits, solucionar incidències i passar les dades de participació i d’escrutini al centre de dades. Tots ells estaran acompanyats d’un centenar de policies nacionals i locals, per torns, presents en els espais habilitats per a exercir el vot, a més de fer rondes per la ciutat.

D’altra banda, la conselleries de Sanitat i Justícia coordinen amb Creu Roja un servei d’ambulàncies i transport adaptat que acompanyarà i traslladarà a persones malaltes o dependents als corresponents col·legis electorals.

Finalment, el personal de Correus repartirà en les taules el vot per correu i les brigades de serveis i manteniment elèctric estaran pendents de solucionar qualsevol incidència i de retirar el material electoral una vegada es tanquen els col·legis perquè el dilluns 29 de maig els centres tornen, amb normalitat, a la seua activitat.

Els votants alcoians podran triar aquesta vegada entre nou candidatures –una més que els anteriors comicis– i totes estan encapçalades per un home, excepte la de Podem, on l’alcaldable és Trini Rubio. Entre els candidats repeteixen únicament l’actual alcalde, Toni Francés (PSOE), i el regidor de Vox, David Abad. La resta de partits han trobat recanvi en Rafa Zamorano (Ciudadanos), Álex Cerradelo (Compromís), Sergi Rodríguez (Guanyar), i l’únic que no va aconseguir representació en 2019, Tercera Edat en Acció, que té a Juan Calero com a cap de llista. L’única novetat és ADIN (Acció Democràtica Independent), que es presenta amb l’ex número 2 de Ciutadans, Marcos Martínez.

Send this to a friend