A Alcoi va augmentar notablement l’atur femení a l’octubre

La taxa de desocupació va incrementar en tota la zona, amb 80 persones més, de les que 44 pertanyen a la capital de L’Alcoià

A Alcoi va augmentar notablement l'atur femení a l'octubre
Gràfic de l’evolució de l’atur a Alcoi.

L’atur a Alcoi segueix per davall de les 5.000 persones, xifra que no se supera des de novembre de 2021, no obstant això, durant tot enguany, la desocupació ha anat fluctuant amb pujades i baixades.

Així, a l’octubre, aquesta dada va tornar a augmentar, tant a la nostra ciutat com a nivell general. De les 80 persones desocupades més que hi ha a les comarques de L’Alcoià i El Comtat, 44 d’elles pertanyen a Alcoi, la qual cosa suposa el 55% de l’increment.

A més, a la ciutat dels ponts destaca la pujada de l’atur femení, amb 78 dones més en l’atur, enfront de la baixada de 34 homes. A Alcoi, l’atur femení representa el 62,24% del total.

Quant als sectors, sobreïx el creixement de la taxa en els serveis, amb 51 persones més, enfront de 3 de la indústria, i les lleugeres baixades que hi ha hagut en l’agricultura, la construcció i en l’apartat de sense activitat econòmica.

Per rangs d’edat, l’únic en el qual la taxa és més baixa que al setembre és en el d’entre 25 i 44 anys, amb 8 persones menys. La major pujada s’ha registrat en els majors de 44 anys, amb 39 persones més, i 13 més en el de menors de 25 anys. En tots els casos, l’atur femení ha augmentat i el masculí ha baixat.

Octubre va finalitzar amb 4.789 persones parades a Alcoi –2.981 dones i 1808 homes–, sent aquesta la segona xifra més alta de tot aquest 2022, que va començar amb 4.549 al gener.

ALTRES LOCALITATS
Tal com s’ha assenyalat, l’augment de l’atur ha sigut generalitzat a l’octubre.

Cocentaina va haver-hi 34 persones més desocupades, 16 a Ibi, 11 a Castalla i 9 a Muro. Al contrari, a Onil va descendir en 6 persones, i en *Banyeres la dada s’ha mantingut estable.

Send this to a friend