Aaron Mata, exemple de que els somnis es fan realitat

El ballarí alcoià té en marxa diversos projectes, a més d'impartir classes

Aaron Mata, exemple de que els somnis es fan realitat
Aaron Mata ha treballat en importants projectes per tota Espanya.

Aaron Mata ha demostrat que amb esforç i treball es pot aconseguir qualsevol objectiu. El ballarí alcoià va començar la seua formació al Conservatori Elemental de Dansa d’Alcoi, encara que abans ja havia manifestat la seua passió per la dansa, i ell mateix explica que havia aprés tots els seus coneixements de forma autodidacta, i gràcies a que havia fet gimnàstica artística i patinatge artístic. “Sempre m’havia agradat moltíssim ballar i en Alcoi, el Conservatori crec que era un dels llocs en els quals podia estudiar de forma més acadèmica. Volia formar-me més”.

Després d’estar dos anys al centre alcoià, Aaron es va preparar per al càsting del programa de televisió ‘Fama, ¡A Bailar!’ que s’emetia en Cuatro: “Em vaig presentar amb poques expectatives. Sempre que faig un càsting, evidentment, ho fas amb il·lusió i amb ganes que eixe treball siga per a tu, però mai ho saps, perquè pot ser 50% que si o que no. En eixe moment em vaig presentar per si es donava l’oportunitat i per veure com era fer audicions, però la veritat és que va eixir molt bé, perquè vaig quedar segon i vaig guanyar en parelles”.

Des d’aquest moment ja han passat 11 anys, i el ballarí comenta que: “Amb el temps no ha sigut sols el que ha repercutit en la meua carrera professional, encara que sí que és veritat que va ser un impuls molt important, perquè tenia 19 anys, i aparéixer en un talent a escala nacional, va tindre molta repercussió i em va servir per a saber que això era el que volia fer, i em va donar l’oportunitat de poder anar a una ciutat més gran, i continuar la meua formació. Des d’eixe moment tot va anar en augment, i va ser una cosa que va canviar la meua vida. Vaig conèixer a molta gent, i vaig conéixer com funciona la indústria. Però vull recalcar que és molt important l’esforç quan vols aconseguir una cosa, i com sempre dic: “si vols una cosa has d’anar a per ella”. Si no haguera tingut eixes ganes, no haguera arribat on estic”.

I la veritat és que en aquests anys de carrera, Aaron Mata ha fet grans projectes professionals; per exemple, recentment ha estat treballant per a dos pel·lícules, una d’elles ‘Voy a pasármelo bien’, basada en les cançons de la mítica banda Hombres G, que s’estrenarà aquest estiu, i en la que está com a ballarí, i una altra en la que ha treballat com a coreògraf. També ha estat de coreògraf en la pròxima edició del programa Idol Kids de Telecinco, i va fer també la coreografia del programa d’estrena de l’última edició del reallity show, ‘Secret Story’ a la mateixa cadena de televisió. A més, recorda amb emoció un altre dels projectes que va dur a terme abans de la pandemia, estar com a assistent coreogràfic al programa que el va ajudar en la seua carrera, ‘Fama’, en les edicions que es van fer per a Movistar+. “Estar en un dels programes que a mi m’havia generat tindre l’impuls d’anar a una nova ciutat, i poder fer el que m’agrada… Era molt impactant. I també ho era el haver de donar classe, i pensar que jo havia estat en eixe costat, en la mateixa posició que els concursants. Ahí és quan veus com la vida va canviant, i la veritat és que mai m’haguera imaginat arribar ahí. Quan vaig rebre eixa telefonada va ser una de les millors notícies de la meua vida”.

Però sens dubte, una de les experiències més importants d’aquest alcoià va ser formar part del cos de ball d’Operación Triunfo 2017, i ser capità del grup de ballarins a la gira que es va realitzar després del concurs. “Recorde veure el programa amb ma mare i pensar que m’encantaria ballar en eixe programa, i amb el temps, un dia va eixir el càsting, vaig fer l’audició, em van seleccionar i ho recorde com una de les experiències més “heavy” que he viscut. A nivell televisiu, i per la gira que es va fer després. Va ser increïble estar quatre vegades al Palau Sant Jordi de Barcelona amb totes les entrades venudes, com també al Santiago Bernabéu…Vam visitar diferents ciutats, i veies el reconeixement de la gent, perquè hi havia gent que també era seguidora del cos de ball. Va ser una experiència molt bonica, a més de viatjar, es va complir això que havies imaginat”. I és que Aaron Mata confessa que: “Tinc una llista mental de les coses que m’agradaria fer, d’objectius, i cada vegada que aconseguisc un d’ells, el ratlle”. L’experiència d’estar en OT assegura que li va canviar la vida, i que ho recordarà com un dels millors moments de la seua vida.

A més dels escenaris i els platós de televisió, també dona classe. “A banda dels projectes que puga tindre entre mans, sempre intente compaginar-ho amb les classes. M’encanta formar a gent, i tot el que puga sumar a les seus carreres. Ara està tot més tranquil, així que entre setmana tinc classes a Madrid, i durant els caps de setmana fora de la capital. Contacten amb mi per a classes en Barcelona, Tenerife, Sevilla, i inclús en Itàlia o Suïssa”.

Aquests no són els únics projectes que el ballarí té ara mateix entre mans, ja que pròximament anunciarà un important projecte del qual formarà part, però que encara no pot contar res.

Aaron Mata està en un moment fantàstic en la seua carrera, i és cert que treballa de valent perquè així siga, no obstant, això no li deixa massa temps per a visitar la seua ciutat natal, a la seua família i als amics tant com li agradaria, però ha anunciat que: “No ho sap molta gent. Crec que en Festes de Moros i Cristians podré anar. Sempre que puc vaig, però no com m’agradaria”, i indica que li encantaria tornar a eixir ballant a les nostres festes: “M’agradaria participar, però és complicat per tema d’assaig, i la preparació és molt gran. M’encanta, i la gent que som d’Alcoi, i tenim el sentiment de la festa, sabem el que és eixir en l’entrada. Però és molt difícil pel meu treball i pel que comporta preparar un ballet per a una Entrada”.

Send this to a friend