Acorden per unanimitat actualitzar l’Ordenança d’Accessibilitat

Un dels aspectes en els quals s'ha incidit és a ampliar el pla d'accessibilitat a tots els carrers d'Alcoi

Acorden per unanimitat actualitzar l'Ordenança d'Accessibilitat
Imatge de l’últim Ple municipal on es va abordar aquest tema a proposta d’Avanzar.

Avanzar, l’Associació de persones amb diversitat funcional d’Alcoi, va presentar una moció en l’últim Ple municipal per a promoure un pacte per l’accessibilitat, amb la participació de tots els agents implicats en aquesta qüestió, especialment el col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda. La moció va prosperar com a declaració institucional, gràcies a la unanimitat de tots els partits polítics representats a l’Ajuntament d’Alcoi.

A més del pacte per l’accessibilitat, l’acord inclou actualitzar l’ordenança municipal, així com garantir el seu compliment, entre altres qüestions.

DELIMITAR CALENDARI I INVERSIÓ
Un dels aspectes en els quals es posa l’accent des d’Avanzar és en la necessitat d’ampliar el pla d’accessibilitat a tots els carrers de la ciutat, alhora que reclamen que es definisca un calendari i un pressupost que establisca la inversió anual de l’Ajuntament en aquesta matèria.

El pacte recull diverses mesures directes, com ara la creació d’una comissió tècnica mixta, política i ciutadana, així com un reforç de la inspecció de cara al compliment de les normatives d’accessibilitat.

Des d’Avanzar remarquen que “una ciutat inaccessible és una ciutat que discrimina part de la seua població. Sota aquesta premissa, Alcoi ha de treballar, com a ciutat integradora, en l’eliminació de barreres arquitectòniques i situar l’accessibilitat com a eix transversal que regisca totes les àrees de la política municipal”.

Send this to a friend