Activitats amb motiu del Dia Internacional dels Museus

A Alcoi hi ha programades jornades de portes obertes aquest cap de setmana

Activitats amb motiu del Dia Internacional dels Museus
Visitants en l’IVAM CADA Alcoi aquesta setmana. | XAVI TEROL

Els museus alcoians es converteixen aquest cap de setmana, i també el dimarts de la setmana que ve, en l’epicentre cultural i en els protagonistes de les visites amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el pròxim dia 18.

Com cada any, Alcoi se suma a aquesta celebració, que en aquest 2021 es duu a terme sota el lema ‘El futur dels museus: recuperar i imaginar’.

ACTIVITATS PROGRAMADES
Així, s’han organitzat jornades de portes obertes hui, demà i el dimarts en el Museu Arqueològic Camilo Visedo, el refugi de Cervantes i el Muboma. L’objectiu d’ampliar la celebració a aquest efecte de setmana, a més del propi dia en què es commemora als Museus és rebre el major nombre de visitants possibles.

A més, el Muboma ha preparat al llarg del matí de hui diverses activitats i tallers, mentre que per a aquesta vesprada està prevista una actuació del Mag Álvaro.

La Capella també forma part de la programació, amb l’exposició ‘Poderoses’ i una visita guiada hui a les 12 hores.

Per part seua, en l’IVAM CADA Alcoi es pot visitar l’exposició ‘Cronografías’ durant aquest cap de setmana, mentre que per a aquesta vesprada s’ha organitzat una sessió de DJ’s en el vestíbul d’aquest espai, des de les 17 a les 20 hores, en la qual participaran Víctor Boronat (Beat Louder), Jordi Ivorra (Rêve Disc Club) i Alejandra Català (Alesa DJ). Aquesta sessió serveix de preludi a l’actuació final del cicle Corrents Continus, que és a càrrec del concert de Joe Pask a partir de les huit de la vesprada de hui, en la sala d’actes de la tercera planta de l’IVAM CADA.

Així mateix, la Fundación Mutua Levante obri les seues portes durant aquest cap de setmana amb l’exposició ‘Al fil de la Memòria’.

Aquesta programació es completa amb les visites guiades que cada diumenge hi ha a les pintures rupestres de la Sarga, en diferents horaris (10, 11, 12 i 13 hores), i per a les quals cal reservar prèviament, ja que són grups reduïts.

Amb totes les activitats programades, es pretén posar en valor els museus i el seu paper com a mitjà d’intercanvi cultural.

Send this to a friend