Activitats per a incentivar el temps d’oci dels usuaris del SASEM

El nou servei d'atenció i seguiment per a les persones amb problemes de salut mental greu

Oci dels usuaris del SASEM
Una de les activitats organitzades en el marc d’aquest programa de Serveis Socials.

L’Ajuntament d’Alcoi, amb l’ajuda de la Generalitat, va posar en marxa a la fi de juliol un nou servei denominat programa SASEM: Servei d’Atenció i Seguiment per a les persones amb problemes de Salut Mental Greu. L’objectiu és previndre la cronificació dels problemes de salut mental i procurar la permanència de la persona en el seu entorn familiar i comunitari, evitant la institucionalització.

Un dels treballs que duen a terme és incentivar el temps d’oci dels usuaris. Per a això, s’organitzen diferents activitats, com a ioga, petanca, hort, treball funcional i senderisme per diversos paratges del nostre entorn.

A més, també té altres finalitats, com procurar la permanència de la persona en el seu entorn mitjançant atenció domiciliària, desenvolupar intervencions en els nuclis de convivència de la persona usuària, secundar i complementar la tasca de la Unitat de Salut Mental (USM), treballar la consciència de malaltia i l’adherència en el tractament, informar i capacitar a les famílies per a evitar situacions de sobrecàrrega, previndre les crisis i promoure la salut i potenciar la integració comunitària.

Es treballa amb el model d’atenció comunitària i des de la perspectiva de la recuperació, que situa a la persona en el centre de la intervenció, procurant el seu apoderament. La intervenció es dirigeix a persones d’entre 18 i 65 anys.

Els Serveis Socials de l’Ajuntament són els encarregats de derivar a aquest servei a les persones que el necessiten.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, ha destacat que “és molt important incentivar l’oci de les persones usuàries perquè els ajudarà la integració comunitària i a millorar i actuar en la convivència i en la qualitat de vida, un dels objectius fonamentals d’aquest nou servei».

Send this to a friend