Adif invertirà 150 milions en la modernització del tren Alcoi-Xàtiva

El projecte contempla una sèrie d'actuacions que permetran eliminar les restriccions de velocitat d'alguns trams i retallar la duració del trajecte

Compromís vol que el tren vaja a hidrogen
Tren en l’estació d’Alcoi. | ARXIU

Adif invertirà 150 milions d’euros en la millora de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva. Es tracta de la major inversió mai realitzada en aquest servei de transports, des de la posada en marxa del traçat en 1903. El projecte contempla una sèrie d’actuacions que permetran eliminar les restriccions de velocitat d’alguns trams i retallar la duració del trajecte, així com ampliar les freqüències. La previsió és que les obres puguen licitar-se a partir del pròxim any i el termini d’execució és de 64 mesos, segons la informació que han donat a conéixer l’alcalde i vicealcalde d’Alcoi, Toni Francés i Jordi Martínez, en la pròpia estació de tren d’Alcoi. “La inversió suposa una aposta per la mobilitat i la vertebració del territori. I arriba en un moment important, demostrant la sensibilitat del Govern. Aquesta inversió en la línia és només comparable a la qual es va realitzar en el moment de la construcció de la línia”, ha remarcat Toni Francés.

L’execució d’aquest projecte suposa una inversió de 85 milions en el tram entre Alcoi i Ontinyent i altres 65 entre Ontinyent i Xàtiva. Suposa la modernització de les vies, així com altres actuacions en els ponts, túnels i passos a nivell. Amb tot es preveu la reducció del trajecte, per a fer-lo competitiu i la incorporació de nous trens, més moderns i eficients. S’espera que amb la inversió la connexió entre Alcoi i Xàtiva via tren, convertisca aquesta línia en una alternativa per als habitants d’aquestes comarques de cara a enllaçar amb la línia AVE, que tindrà pròximament parada en la capital de La Costera. “El propòsit és que l’estació de Xàtiva quede a la mateixa distància que actualment l’estació d’AVE de Villena”, ha assenyalat Martínez.

 

Send this to a friend