“ADIN no és de política de faristol, és de política de carrer”

Marcos Martínez, alcaldable per la formació ADIN, advoca per la “independència de sigles”

“ADIN no és de política de faristol, és de política de carrer”
Marcos Martínez, en el passeig del Viaducte, barri en el qual viu i en el qual ha regentat un negoci durant diversos anys. | MAURO CENTENO

Marcos Martínez porta uns 16 anys vinculat a la política. En els seus inicis, en 2007 va entrar a formar part d’UPyD. Una dècada després, la seua activitat en política va créixer amb Ciudadanos, ja que “vaig entrar com a coordinador de l’agrupació d’Alcoi. En aqueix moment teníem quatre regidors i l’agrupació es va fer gran”. En les eleccions de 2019, “per la problemàtica que va haver-hi en les llistes, se’m va incloure a mi en la candidatura”.

La citada i, encara present legislatura, de Martínez té dues etapes: la que formava part de Ciudadanos com a edil i quan va passar a ser no adscrit. “En Ciudadanos no se’m deixava treballar tot el que jo volia, a partir de ser no adscrit vaig poder començar a treballar”. L’ara alcaldable de la formació Acción Democrática Independiente (ADIN), recorda algunes de les situacions que va viure amb la que en aquell moment era la seua companya de la formació taronja i en les quals, ningú del partit va posar “mitjans” per a tractar d’atallar els problema que existien dins del grup municipal.

– Per què va fer el pas de crear ADIN i de presentar-se a les eleccions municipals?
– He preferit fer el pas de manera independent, sent jo i no alinear-me amb qualsevol altra signatura política. Amb tot el que he passat, he obert molt els ulls arran d’estar com no adscrit, perquè et dona una independència de sigles i d’ideologies molt gran. M’ha fet veure que hi ha moltes coses que no es fan pel mer fet que el meu partit no combrega amb la idea, no perquè la idea siga bona o dolenta i això és un problema molt gran, d’ací, crear ADIN, i fer-ho de manera transversal, sense ideologies, sent una formació en la qual tothom cap i que s’adapta més al consens i a la participació de la ciutadania que a seguir els paràmetres que et marca un partit des de dalt.

ADIN no és pro ningú, ni anti ningú. Estem per a donar suport a aquelles polítiques que siguen millors per a la nostra ciutat.

– Què s’ha tingut en compte a l’hora de conformar la llista de la candidatura de les eleccions municipals?
– ADIN s’ha basat en gent que, una, està preocupada per la seua ciutat, i dues, que procura canviar algunes coses.

– Quins objectius té per a aquests comicis?
– En principi, i sent modestos, aconseguir representació. Nosaltres naixem amb aqueixa il·lusió, i el projecte comença tenint una base sustentada.

En quin número? No ho sé. Ens hem de cenyir al treball, ja que som modestos econòmicament i un partit que comença no té els recursos que tenen uns altres.

– Considera que el seu treball com no adscrit el pot ajudar de cara a les eleccions?
– D’alguna manera és un avantatge estar dins de la política, encara que siga com no adscrit, perquè ja t’ha donat una visibilitat.

– Quins aspectes destacaria del seu programa electoral?
– En matèria econòmica una cosa molt important és la consolidació de sòl industrial. És una cosa que ens fa falta i en la qual no cal ‘mirar-se el melic’. A més de polígons propis, segurament també fan falta polígons mancomunats. El que més es necessita és indústria, ocupació, comerç…per a moure l’economia i incentivar el consum.

Apostem molt pel comerç local, el de proximitat, les botigues de barri…Igual que s’ha incentivat que hi haja negocis en el Centre i també en Batoi, estaria bé fer-ho en altres zones, com el Viaducte o aquelles en les quals hi haja falta de negoci.

En la part social, cada vegada hi ha més gent que necessita dels serveis socials, cada vegada hi ha més gent per davall del llindar de pobresa i cada vegada es destinen més ajudes per part de l’administració, i tot això està sustentat per la part econòmica esmentada. Com més ocupació, indústria i comerç hi haja, hi haurà menys gent que necessite de l’administració, però no es pot deixar de costat a aquesta gent, encara que sí que cal gestionar de manera eficient aqueixos recursos. (…)

Pot llegir l’entrevista completa a Marcos Martínez en l’edició impresa de El Nostre Ciutat del dissabte 6 de maig de 2023.

Send this to a friend