Adjudiquen les funcions de Tirisiti a La Dependent

És l'única empresa que es va presentar al concurs de l'Ajuntament

Es la única empresa que se presentó al concurso del Ayuntamiento
Representación del Betlem de Tirisiti de la pasada temporada. | ARCHIVO

La companyia La Dependent continuarà encarregant-se de les representacions del Betlem de Tirisiti, tal com ha fet en les últimes tres dècades.

Recordar que, el mes de setembre passat, segons indicacions dels tècnics municipals, l’Ajuntament d’Alcoi va traure a concurs la posada en marxa i execució d’aquest famós pesebre. Això va suposar una variació en el sistema de contractació que fins ara s’havia dut a terme, ja que, des del consistori es realitzava una concessió de serveis o un contracte artístic.

A més, el concurs obria la possibilitat al fet que altres empreses es presentaren, no obstant això, tal com explica l’edil de Cultura de l’Ajuntament, Raül Llopis, La Dependent ha sigut l’única que s’ha concorregut, a més de que “compleixen tots els requisits dins del procés de licitació”.

El contracte, ja adjudicat, és d’un any, prorrogable a un altre més.

Llopis assenyala que, el fet que siga La Dependent la que haja guanyat el concurs suposa una “tranquil·litat” i “garantia” de cara a l’execució del Betlem de Tirisiti, per la llarga experiència que té en la posada en marxa d’aquestes representacions, tan icòniques del Nadal Alcoià i amb més de 100 anys d’història.

A grans trets, i pel que fa a les pròpies representacions de totes dues campanyes, l’escolar i l’oberta a tots els públics, tot es manté igual i no hi ha modificacions en el calendari o el format.

L’edil de Cultura indica que “em consta que ells ja estan treballant i la cosa està avançada”. Afig que, un altre punt a favor de La Depedent és que aquesta companyia té “tots els contactes i el feedback amb els centres educatius” de cara a la campanya escolar.

A nivell econòmic, Llopis detalla que, mitjançant aquest contracte, l’Ajuntament –propietari del teatre Principal i del Betlem de Tiritisi– no aporta gens de diners a La Dependent, si no que els beneficis correspondran a la venda d’entrades.

Quan es va traure a concurs, es va fer una estimació del contracte, i és de 77.966 euros anuals, corresponents a la citada venda.

Send this to a friend