Adverteixen que l’ordenança d’aparcaments públics “penalitza novament als veïns del centre”

Compromís opina que amb aquesta ordenança "criminalitzen" als estudiants de la zona i a la resta de veïns

Adverteixen que l'ordenança d'aparcaments públics "penalitza novament als veïns del centre"
En zones determinades l’aparcament estarà controlat de manera que només podrà ser rotatori, almenys durant el dia | Xavi Terol

Fa uns dies, el govern municipal va anunciar que ja compta amb un esborrany de la nova ordenança reguladora de l’aparcament, la qual limitarà el temps que un vehicle podrà estar estacionat en determinades zones condicionades, i on l’aparcament estarà controlat de manera que només podrà ser rotatori, almenys durant el dia.

Davant aquesta notícia, des de Compromís volen proposar al govern del PSOE la idea de fer pàrquings on un percentatge siga per als veïns i l’altre per cotxes de rotació.  La regidora de Compromís Alcoi, Elisa Guillem, opina que “la nova ordenança és una persecució per als veïns del barri, ja que si el que es pretenia era evitar la contaminació, l’ideal ha de ser que els vehicles no es mobilitzen, per això no entenem com l’Ajuntament vol obligar els veïns a moure el cotxe cada dia. D’altra banda, parlem d’un barri on predominen les cases antigues, i per tant sense aparcament propi. Si els veïns no poden aparcar en els pocs pàrquing que tenim, que se suposa que han de fer?”.

Així mateix, Guillem comenta que la conversió en zona de vianants del centre “és una de les mesures que busca la revitalització del centre. Gràcies a la universitat, hi ha molts joves que lloguen pisos i donen vida al barri, però molts d’ells venen amb cotxe a Alcoi, ja que les connexions de transport públic amb altres poblacions són molt deficients. Amb aquesta ordenança els criminalitzem, a ells i la resta de veïns”.

Compromís Alcoi proposa fer pàrquings on un percentatge siga per als veïns i l’altre per cotxes de rotació. Davant aquesta proposta, el govern afirma que “el programa informàtic no pot discriminar, ja que no és perfecte i té algunes carències”, resposta que a Compromís el sorprén “venint d’un govern que trau pit de ser una smartcity exemplar”.

Send this to a friend