Agost torna a disparar la desocupació a Alcoi

La crisi s'està fent notar sobretot en el sector serveis

Gràfic de l’atur a Alcoi.

La desocupació se li ha tornat a ennuegar a l’economia alcoiana el mes d’agost. Després de la important recuperació al juliol, quan l’atur va descendir a la ciutat en quasi 300 persones, el mes passat creix de nou i el fa per a tornar a superar els 5.800 aturats, convertint-se així en la segona major pujada des de la declaració de l’estat d’alarma, al març.

En concret, l’increment es tradueix en 124 aturats més, la qual cosa suposa un 2% respecte al mes de juliol, i situa la xifra total d’aturats en 5.830. D’ells, al voltant del 58% són dones (3.406), enfront de 2.424 homes, el 41,5% restant.

La crisi derivada de l’alerta sanitària provocada pel coronavirus està afectant sobretot el sector serveis, que aglutina prop del 60% d’aqueix augment de l’atur del qual parlem (71 persones). La resta de nous aturats es reparteixen entre la indústria (24) i la construcció (17).

Per edats, el tram que s’ha vist més perjudicat és el de 25 a 44 anys, i en aquest cas ha sigut l’atur masculí el que pujat amb major força (89 homes enfront de 35 dones).

L’increment de la desocupació ha sigut generalitzat en el conjunt de la comarca, on l’augment ha sigut de 351 persones, la qual cosa situa la xifra total d’aturats en 12.636. Per municipis, Alcoi es troba al capdavant i li segueix Castalla, que acumula 47 aturats més; Ibi, que suma 44; Onil, amb 36 més; així com Banyeres de Mariola i Muro, que han vist incrementades les seues xifres d’aturats en 31 i 27 persones, respectivament.

Send this to a friend