Aitex aplica la indústria creativa en el sector

Pretén facilitar les relacions entre la indústria tradicional, com el tèxtil, calçat i cuir, amb la indústria cultural i creativa.

Seu d’Aitex

Un total de 16 emprenedors podran desenvolupar idees innovadores gràcies al creació d’un laboratori empresarial. Aquest llançament pretén facilitar les relacions entre la indústria tradicional, com el tèxtil, calçat i cuir, amb la indústria cultural i creativa.
Es finançarà amb un total de 192.000 euros la creació d’experiències pilot per a provar amb nous enfocaments que abasten des de la fabricació urbana, fàbriques socials fins a la producció de quilòmetre zero.
Aquest iniciativa beneficiarà al sector tèxtil valencià gràcies a l’Associació Valenciana d’Investigació de la Indústria Tèxtil (Aitex) amb un projecte de 3,2 milions d’euros, finançant el 90% la Unió Europea a través de l’Instrument de Veïnatge i Cooperació Transfronterera al Mediterrani.
Aquest programa compta amb el suport de la Generalitat, ja que des de 2008 acull l’Antena ENI de suport a la gestió d’aquest programa, reforçant d’aquesta manera el compromís del Consell per fomentar la col·laboració entre actors públics i privats de la zona del Mediterrani.
Durant 30 mesos es treballarà per a crear un entorn basat en la innovació de productes i cadenes de valor, aplicant l’enfocament de la indústria creativa.
La raó per la qual Aitex presenta aquest projecte és la desacceleració econòmica i la forta competència produïda pel continent asiàtic.
I el principal desafiament del projecte consisteix a apostar per la innovació de productes i processos, establir nous models de negoci i crear noves aliances comercials d’una manera sostenible i eficaç.

Send this to a friend