AITEX atorga més de 70.000 euros en el Programa d’Ajudes Socials

S'han beneficiat onze associacions i fundacions

AITEX atorga més de 70.000 euros en el Programa d'Ajudes Socials
León Grau i Vicente Blanes, president i director general de AITEX

AITEX ha promogut la segona convocatòria de “Donacions a Projectes i Iniciatives Socials” amb l’objectiu de contribuir a impulsar iniciatives dirigides a l’atenció de col·lectius prioritaris i/o en risc d’exclusió a través de projectes que afavorisquen la cobertura de necessitats bàsiques, el suport personal, social i millora en la seua qualitat de vida, a l’hora de reconéixer i col·laborar amb aquelles organitzacions sense ànim de lucre que treballen en benefici de la societat.

En total, AITEX ha atorgat 70.792 euros per a finançar iniciatives destinades a la discapacitat, dependència, pobresa i risc d’exclusió social.

Les entitats seleccionades han sigut valorades segons els criteris de capacitat per a desenvolupar el projecte (infraestructures i personal necessari), l’experiència en la realització de projectes similars, l’impacte social i identificació objectiva de necessitats, viabilitat social, tècnica i econòmica, i la qualitat de la proposta.

Han sigut 11 les entitats beneficiàries d’aquest Programa de Donacions i Ajudes Socials:

– ACOVIFA – Associació Contra la Violència de Gènere i Familiar – Alcoi i Comarca. Ajuda: 8.000€
Mitjançant el projecte presentat pretenen dotar a les víctimes de violència de gènere de les eines oportunes per a la cobertura de les seues necessitats i els suports necessaris per a aconseguir la seua inclusió social.

– ADIBI – Associació Discapacitats i Malalties Rares d’Ibi.
Ajuda: 8.000 €
Mitjançant el projecte “ConVida20Adibi” s’ofereix una atenció directa a 10 xiquets amb discapacitat d’entre 0 i 16 anys i amb falta de recursos econòmics; oferint servei individualitzant de fisioteràpia, teràpia ocupacional, psicopedagogia, psicologia i logopèdia.

– AEPA – Fundació per a l’Anàlisi, Estudi i Prevenció d’Addiccions de la Comunitat Valenciana, acció a realitzar a Alcoi.Ajuda: 5.000 €
El projecte INTEGRA´2 pretén organitzar actuacions terapèutiques amb la finalitat que les persones que es troben en situació d’exclusió social a causa de la presència de conductes addictives puguen millorar el seu projecte de vida. S’utilitzaran teràpies com un hort terapèutic, programes d’oci i temps lliure i teràpies assistides amb animals.

– AMACMEC – Associació Dones Afectades per Càncer de Mama d’Elx i Comarca, acció a realitzar a Crevillent. Ajuda: 7.072 €
El programa “Molt per Viure” té com a objectiu donar suport i informació durant el procés i tractament del càncer de mama per a aconseguir el benestar físic, psicològic i social de les persones afectades.

– APCA – Associació Paralítics Cerebrals d’Alacant, acció a realitzar a Onil. Ajuda: 5.000 €
El projecte planteja la utilització de les noves tecnologies perquè els professionals de l’entitat puguen atendre xiquets amb problemes de paràlisi cerebral.

– Associació Amics dels Ancians – Residència San Francisco d’Ontinyent. Ajuda: 8.000 €
Mitjançant el projecte “Cuidem Junts”es pretén mitigar la soledat de les persones majors realitzant un pla d’atenció centrat en cada persona.

– Associación TEA – Asperger Font Roja Mariola, d’Alcoi. Ajuda: 8.000 €
Mitjançant el projecte presentat es pretén fomentar les habilitats socials de les persones amb ET;, ajudant d’aquesta manera a persones amb síndrome d’Asperger, trastorne autisme infantil, autisme atípic i el trastorn generalitzat del desenvolupament no especificat (TGD-NE).

– Associación Coratge, d’Alcoi. Ajuda: 6.720 €
A través del projecte “Renàixer per viure” es pretén incrementar l’autonomia i independència de les persones que hagen patit alguna lesió de dany cerebral mitjançant serveis de neuropsicologia, logopèdia, teràpies ocupacionals i neurofisioterapia.

– FISAT – Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás, acció a realitzar a Alcoi. Ajuda: 5.000 €
El Projecte de Suport Educatiu Don Bosco pretén realitzar una labor preventiva dirigida a xiquets i xiquetes en situació de risc social, que facilite processos orientadors i que contribuïsca a la plena inserció social dels seus destinataris a través de suport socioeducatiu, seguiment familiar i programes d’oci i temps lliure, de manera que totes aquestes actuacions contribuïsquen en el desenvolupament personal de cada destinatari de manera positiva i tinguen un impacte beneficiós a llarg termini.

– Fundació La Salle Acoge, acció a realitzar a Alcoi. Ajuda: 5.000 €
El projecte ‘Llars Nou Horitzó Alcoi I i II’ ofereix un acolliment integral i una atenció de les necessitats bàsiques, així com una inclusió social per a persones en risc d’exclusió social, a través del manteniment i funcionament d’un pis d’acolliment en el municipi d’Alcoi, en el qual s’ofereix allotjament i s’atén persones d’edats compreses entre els 18 i els 25 anys d’edat, per a promoure la seua integració social i familiar.

– Fundació Canonica Arquebisbe Miguel Roca – Proyecto Home i Càritas Ontinyent Ajuda: 5.000 €
Mitjançant el projecte es pretén millorar l’ocupabilitat i inserció laboral de persones amb problemes d’addiccions del Centre de Dia d’Ontinyent.

Les entitats realitzaran la seua labor social en l’àmbit d’Alcoi, Ontinyent, Ibi, Onil, Crevillent.

Send this to a friend