Aitex, Erum i Acteco, juntes enfront del repte d’indústria sostenible

Tres empreses locals que també aposten per una moda sostenible

Aitex, Erum i Acteco, juntes enfront del repte d'indústria sostenible
Una de les activitats organitzades en el marc de les jornades. | MAURO CENTENO

En el marc d’activitats programades amb motiu de la Setmana de la Moda, dijous passat tres empreses d’origen local -Aitex, Erum i Acteco- van impartir una conferència sobre tèxtils, innovació i sostenibilitat.

En ella es va poder conéixer la manera en la qual aquestes tres empreses treballen per a aconseguir un model de producció sostenible i, sobretot, preparat per a la societat del futur i els reptes que aquesta planteja.

Jorge Moreno, responsable d’investigació de tèxtils intel·ligents d’Aitex, va compartir amb el públic una diversitat de projectes que han dut a terme amb l’objectiu de fer avançar el tèxtil de la mà de la tecnologia. Els rellotges intel·ligents, peces de roba capaces de regular la temperatura corporal, i fins i tot tèxtils ‘sensoritzats’ units a videojocs que permeten sentir en la vida real el que sent el protagonista del joc, “que li toquen o li disparen”. I tot això sota el paraigua de la sostenibilitat: “l’ecodisseny marcarà molt els tèxtils intel·ligents, que es puguen reutilitzar els aparells electrònics”.

D’igual manera, la CEO del grup Erum, Blanca Erum, també va apostar per mostrar que són “molt més que la fabricació de penjadors”. L’economia circular que regeix l’activitat d’aquesta empresa, les sinergies que es poden crear entre noves generacions i aquells amb més experiència en el sector, i sobretot la innovació constant van ser els temes abordats. “Els tres pilars que sostenen Erum són la innovació, la sostenibilitat i les persones”.

Finalment, va ser el torn d’Alma Gomis, directora de màrqueting d’Acteco. La reducció de residus i el reciclatge de matèria primera van ser els protagonistes en la seua intervenció. Així doncs, va destacar la importància de donar una segona vida als residus que generen les empreses i que poden tindre altres usos. “Durant 27 anys, hem reduït, hem reutilitzat i hem reciclat”, va afirmar. Amb el lema “El demà és ara i estem preparats” es va unir als altres dos ponents per a animar al públic més jove a agafar el relleu en el camí de la indústria sostenible i intel·ligent.

Send this to a friend