Aitex lidera una investigació enfront d’agents nuclears, químics i biològics

Estan treballant en el projecte Vestlife, que consisteix a desenvolupar una nova solució integral lleugera i modular de protecció balística

Aitex lidera una investigació enfront d'agents nuclears, químics i biològics
Edifici de Aitex | Arxiu

L’Institut del Tèxtil, AITEX, és el líder d’un projecte de l’Agència Europea de Defensa (EDA en les seues sigles en anglés), d’investigació en l’àmbit de protecció enfront d’agents Nuclears, Químics i Biològics (NBQ).

Des de l’equip d’I+D de AITEX s’està treballant en el desenvolupament del projecte Vestlife, que consisteix a desenvolupar una nova solució integral lleugera i modular de protecció balística i la Comissió Europea ha testat com es pot integrar la investigació de defensa en els seus programes d’I+D.

L’Institut Tèxtil compta amb línia d’investigació dirigida al desenvolupament de tèxtils de protecció enfront de diferents perills, com ara la detecció, identificació i seguiment de riscos NBQ. La EDA va adjudicar a AITEX el contracte marc per a la prestació dels serveis en el camp d’‘Investigació i Tecnologia de Protecció NBQ’, d’aquesta manera, s’estén la col·laboració entre les entitats, que va començar en 2012.

Send this to a friend