Alberto Belda defensa la gestió d’Avalem Joves

Es reitera en què “el sou no es pot equiparar al dels funcionaris”

Alberto Belda defensa la gestió d'Avalem Joves
El president d’Acovifa va llegir la moció de suport al Centre Dona 24 hores en el ple.

EI regidor de Personal, Alberto Belda, va respondre a preguntes del PP entorn de la denúncia del sindicat CCOO sobre els baixos salaris percebuts per les 195 persones contractades en 2018 a través del programa Avalem Joves, que “per llei” aquests sous “no es poden equiparar amb el dels funcionaris”, i d’aquí ve que l’Ajuntament haja decidit recórrer la resolució del Ministeri de Treball obligant a abonar aquesta diferència salarial. Una decisió avalada pels tècnics municipals i una assessoria externa, aclaria Belda, qui manifestava el divendres en el Ple que “no és aquest regidor el que paga als treballadors”, en clara referència a les acusacions realitzades pels populars.

Respecte a les crítiques abocades pel PP pel fet que altres ajuntaments, com el d’Alacant o Ontinyent, sí que accediren fa temps a pagar les compensacions als joves contractats, Belda explicava que en el consistori alacantí “el que van fer va ser equiparar els sous amb el personal laboral”, no amb el dels funcionaris, com reclama el PP emparant-se en la resolució de la Inspecció de Treball; mentre que en el cas d’Ontinyent, segons Belda, va optar per aplicar el sou base però sense els complements. “A Alcoi, la sentència (al recurs contenciós administratiu interposat per l’Ajuntament) dirà quin criteri s’ha d’aplicar”, defensa l’edil.

VIOLÈNCIA DE GÈNERE
Divendres passat, el tema de la violència de gènere va ser abordat en el Ple a partir de dues mocions amb resultat molt diferent, però amb un mateix protagonista: Vox. La primera, que proposava la creació d’un Centre Dona 24 hores a Alcoi, va ser acordada amb Acovifa (Associació contra la violència de gènere i familiar d’Alcoi i comarca) per tots els grups polítics a excepció del partit d’Abascal, que es va desmarcar i va votar en contra per considerar-la “una proposta ideològica d’esquerres”.

L’acord al qual s’ha arribat suposa gestionar no un centre en sí, sinó establir uns dies fixos a la setmana d’atenció presencial de l’equip del Centre Dona itinerant d’Elda, de manera provisional i en vistes a la creació d’aquest servei fix a Alcoi.

Mentrestant, el propi regidor de Vox va presentar una moció sobre el 25N, el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, en la qual va comptar amb el rebuig de la resta de la corporació, excepte l’edil no adscrit, que es va abstindre. Abad es va quedar només en considerar que en la seua lluita contra aquesta xacra social, l’Ajuntament d’Alcoi “victimitza” a les dones i “criminalitza a l’home pel mer fet de ser-ho”.

Send this to a friend