Alcoi adapta a la indústria el seu programa de ciutat intel·ligent

‘Intelligent Cities Challenge’, de la Comissió Europea, té una duració de dos anys i mig

L’alcalde i l’experta del programa van presentar la iniciativa.

Aprofitar el talent local per a ajudar les empreses a digitalitzar-se, promoure alternatives de transport fàcil i sostenible fins als polígons, o promoure que les zones industrials s’autoproveïsquen amb energies renovables. Són algunes de les solucions proposades per l’equip amb el qual Alcoi participa en el programa ‘Intelligent Cities Challenge’ de la Comissió Europea, que implica més d’un centenar de ciutats de mitjà i gran grandària, i que ha sigut presentat aquesta setmana oficialment.

Aquest programa, de dos anys i mig de duració, presenta diversos grups d’actuació. Alcoi s’ha centrat en concret en la línia “economia verda i nou pacte ecològic local”, amb la qual es pretén que les ciutats participants exercisquen un paper tractor en l’enfortiment de la seua economia i en la creació de nous llocs de treball, sense perdre de vista el desenvolupament sostenible i el benestar de la ciutadania.

Durant el procés, els participants reben assessorament personalitzat, amb dues professionals assignades per Brussel·les: una especialitzada en industrialització i una altra a captar finançament. A més, la Comissió Europea els proporciona també una “experta principal de la ciutat”, que en el cas d’Alcoi és Inma Bordera, directora de Projectes i Arquitecta, així com directora de Projectes de l’Associació Valenciana del Sector de l’Energia (AVAESEN).

Bordera va participar en la presentació local del programa al costat de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, qui va remarcar la importància del projecte per a la ciutat, alhora que va subratllar que la seua participació situa a Alcoi en una posició privilegiada per a optar a ajudes i subvencions europees. Va recordar, a més, que moltes de les accions proposades per l’equip local estan en sintonia amb les iniciatives del consistori per a convertir la ciutat en una Smart City, així com amb el Pla Director d’Impuls que el municipi ha desenvolupat i que inclou 28 projectes estratègics a desenvolupar entre 2020 i 2023.

El grup de treball alcoià està format per tècnics municipals i experts locals i compta amb el suport d’empreses i institucions que s’han enrolat de manera altruista, participant en diferents sessions en les quals han aportat la seua visió de la ciutat, els reptes que han de superar-se i les necessitats pendents.

Send this to a friend