Alcoi arriba a una incidència de 900 casos i està a l’espera que Generalitat reforce les mesures enfront de la Covid

En el Hogar San José ja hi ha sis casos mentre que en Emilio Sala la xifra de morts s'eleva a 13 persones

Exteriors de la residència Hogar San José, on ja han aparegut els primers casos de Covid (J. Sempere)

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha informat que la ciutat manté la incidència de coronavirus que venia registrant fins a la setmana passada, amb una taxa de 900 contagis per cada 100.000 habitants. Una situació que continua sent preocupant, tal com ha incidit, especialment referent a les residències d’ancians, ja que en els últims dies s’han registrat casos en un tercer geriàtric de la ciutat. Es tracta de la Hogar San José, on el brot de Covid afecta ja a sis residents.

Més greu resulta l’estat de la residència Emilio Sala, on ja han mort tretze persones i hi ha comptabilitzats 37 positius. En el cas de la residència del Preventorio, la situació es troba «estabilitzada», en paraules de Toni Francés.

Durant el Ple celebrat aquest dilluns, l’alcalde ha explicat que hui està previst que se celebre una reunió a nivell autonòmic amb l’objectiu d’acordar noves mesures i restriccions, unes mesures, ha subratllat Francés, que «no serien exclusives per a Alcoi», ja que segons assenyala, hi ha altres departaments sanitaris en la Comunitat on també la incidència de la Covid és elevada. Serà llavors, en el moment en què la Generalitat decidisca sobre l’enduriment de les mesures, «reforçarem alguna o complementarem» les que hi ha vigents en l’actualitat a nivell local, remarca el primer edil.

L’OPOSICIÓ DEMANA CANCEL·LAR ELS ACTES NADALENCS

Precisament, aquest dilluns en el Ple han sigut diversos els grups de l’oposició que han sol·licitat a l’alcalde que suspenga les activitats previstes per a hui i demà, dins del programa per a celebrar la festivitat dels Reis Mags. Tant des de Vox com per part de Guanyar s’ha posat l’accent en aquesta qüestió, mentre del costat de Compromís, la seua regidora Elisa Guillem s’ha mostrat especialment crítica amb el govern municipal assegurant que «no entenem com demanen que la població es quede a casa» (en referència a la comunicació feta pública aquest diumenge per l’alcalde, a través d’un vídeo) i «al mateix temps convoquen a la ciutadania» a acudir a la depositar la carta en algun dels tretze punts habilitats per a això en el dia de hui.

Segons Guillem, es tracta d’una situació «perillosa» i acusa l’alcalde d’actuar de manera «temerària». Des de Compromís consideren, a més, que s’haurien d’haver realitzat proves per a detectar possibles casos de Covid entre «totes les persones que participen en els actes de hui».

Per part seua, Toni Francés ha destacat que aquestes celebracions són «segures», alhora que matisa que «no hem dit que la gent es quede a casa» sinó que «reduïsca les reunions» i que aquestes «es limiten als grups de convivència». Al mateix temps, l’alcalde ha retret a l’oposició la seua actitud, apuntant que la situació «es presta al populisme i a la demagògia» i, en aquest sentit, els reclama actuar «amb serietat».

Send this to a friend