Alcoi aprova la cessió d’una parcel·la per a construir un mausoleu en memòria de Camilo Sesto

El projecte és a càrrec del fill de l'artista i haurà d'estar conclòs abans de dos anys

Mausoleu en memòria de Camilo Sesto
Parcel·la on s’alçarà el monument funerari en record del cantant.

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat aquest dilluns la cessió d’una parcel·la en el cementeri municipal Sant Antoni Abat per a la construcció d’un panteó en memòria de l’artista Camilo Sesto. La concessió té per objecte alçar un monument mausoleu i la seua posterior utilització per a enterrar al cantant, mort al setembre de 2019.

El finançament del disseny i construcció del panteó-mausoleu, així com el seu manteniment, serà a càrrec del fill de l’intèrpret, Camilo Miguel Blanes Ornelas. Mentrestant, l’arquitecte encarregat per a la realització del projecte és Miguel Botella Ruiz Castillo.

Donada la transcendència mediàtica del cantant en la memòria del qual s’alçarà el corresponent monument funerari i, la singularitat del cementeri municipal, l’exempció de règim econòmic per tal concessió, el projecte haurà de ser aprovat, previs els informes pertinents per l’òrgan municipal competent.

“El contacte amb la família de Camilo Sesto és molt fluid, ens han manifestat la seua satisfacció per aquesta notícia i prompte podrem donar a conéixer més informació en relació a la construcció del museu en la seua memòria. L’artista més internacional que ha tingut la nostra ciutat tindrà el monument que mereix i descansarà a Alcoi, tal com ell sempre va voler”, ha destacat el regidor de Cultura, Raül Llopis.

Cal recordar que en l’actualitat, Camilo Sesto descansa en el cementeri municipal d’Alcoi al costat dels seus pares. La construcció d’aquesta nova edificació funerària en el seu record, que haurà d’estar conclosa abans de dos anys, passarà a constituir un nou atractiu per a un cementeri que ja rep visites turístiques en ser considerat com un dels més monumentals a nivell europeu.

Send this to a friend