Alcoi aprova l’ordenança municipal contra la prostitució

És l'aprovació inicial i ara passarà a exposició pública

Alcoi aprova l'ordenança municipal
Imatge del Ple de la setmana passada, on es va tractar aquest tema.

El Ple de l’Ajuntament d’Alcoi va tirar avant, la setmana passada, l’ordenança municipal abolicionista de la prostitució i l’explotació sexual. Es va aprovar amb els 20 vots de PSOE, PP, Compromís i Podem, l’abstenció de Guanyar i Ciudadanos (3 vots) i el vot en contra de Vox i el regidor no adscrit (2).

La finalitat d’aquesta Ordenança és promoure, dins de l’àmbit de les competències municipals, l’erradicació de la prostitució i altres formes d’explotació sexual a Alcoi, amb l’objectiu de protegir els drets de les víctimes. Aquesta Ordenança articula una sèrie de mesures de caràcter jurídic, així com recursos psicosocials, per a defensar i protegir les dones que pateixen prostitució i explotació sexual.

En aquesta línia, l’Ordenança, partint de la defensa dels drets humans i dels drets de les dones, persegueix erradicar aquesta xacra social. Per això, considera víctimes a totes les dones en situació de prostitució, sanciona la demanda com a causa principal de l’existència de la prostitució, i proposa mesures que van més enllà de l’àmbit sancionador, en incorporar un enfocament integral i inclusiu que garantisca la defensa i la protecció de totes les dones en aquesta situació.

La present ordenança també estableix que l’Ajuntament d’Alcoi aprovarà un pla municipal d’acció integral per a víctimes. Aquest pla comprendrà i coordinarà totes les mesures i actuacions destinades a les dones en situació de prostitució i víctimes d’explotació sexual, amb la finalitat que puguen integrar-se social, econòmica i laboralment en la societat.

“Estem davant l’aprovació inicial d’una ordenança que està aprovant-se en molts dels pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració implícita de la consellera Gabriela Bravo, i amb el vistiplau de la seua conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, i amb una clara intenció d’eliminar i erradicar la prostitució. Nosaltres treballem per a eliminar els punts que tractaven aquest tema en l’ordenança de convivència i hem estat treballant amb els diferents departaments competents”, ha destacat el regidor de Seguretat, Raül Llopis.

Send this to a friend