Alcoi arranca una nova edició de Pressupostos Participatius

Comencen amb la fase de propostes, fins al 2 d'octubre

Alcoi arranca una nova edició de Pressupostos Participatius
La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán.

Alcoi ha posat en marxa una nova edició –la novena ja– dels seus Pressupostos Participatius, per als quals destina 400.000 euros. D’aquesta quantia, com en anteriors anys, 320.000 euros corresponen a propostes d’inversió i la resta, a despesa corrent.

Els Pressupostos Participatius s’inicien amb la fase de propostes, que va donar principi la setmana passada i es prolongarà fins al 2 d’octubre. Es poden presentar de manera telemàtica en alcoiparticipa.com, o bé presencialment en alguna de les urnes que es disposen en edificis públics i centres de majors de la ciutat.

Una vegada recollides les propostes es determinarà la seua viabilitat per part d’una Taula Tècnica. Posteriorment, donarà principi la fase de recollida d’avals, que es podrà realitzar a través d’internet. Les propostes seleccionades, és a dir, les més votades, s’incorporaran en el pressupost municipal del 2023.

Els Pressupostos Participatius es porten realitzant a Alcoi des de l’any 2014. Des de llavors han sorgit 72 projectes, dels quals s’han executat un total de 57, és a dir, prop d’un 80%. Dels últims Pressupostos Participatius queden per dur a terme cinc de les huit propostes guanyadores, que veuran la llum en el que resta d’any, segons ha remarcat la regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuán.

L’edil també destaca com ha anat elevant-se la participació des de la primera edició i l’objectiu és seguir augmentat la xifra i incrementar l’actual 8%. “Entre tots podem decidir què volem fer a Alcoi”, anima Sanjuán.

Send this to a friend