Alcoi busca atraure inversions estrangeres

Aquest mateix divendres passarà per la sessió plenària del Consell un conveni pel qual Alcoi es convertirà en la referència de la Generalitat Valenciana per a l’oferta de sòl a empreses innovadores. Ajuntament i Conselleria signaran un acord, a iniciativa de l’anterior Director d’Indústria Rafa Miró, que tindrà una vigència de dos anys.

En concret i entre d’altres accions, la Generalitat Valenciana a través de l’empresa pública de l’Institut Valencià de l’Exportació (IVEX), promourà Alcoi de manera internacional incorporant la figura d’enclavament ‘tecnològic’ especial, per a poder atraure empreses innovadores i de l’àmbit de les TIC a la nostra ciutat. A més, presentarà els atractius de la nostra ciutat en fires comercials i en altres esdeveniments promocionals celebrats en l’exterior.

Igualment aquest acord tractarà de coordinar les actuacions encaminades a la captació d’inversions, així com les que afavorisquen la creació de llocs de treball de forma directa o indirecta.
Per al regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia “amb aquesta signatura i aquest compromís per part de Conselleria, l’Espai Àgora que acompleix el seu primer any de vida, obté un especial impuls i reconeixement, ja que serà des d’aquest espai des del qual es posarà a la disposició dels empresaris i inversors estrangers tota la seua infrastructura de dinamització econòmica, per a la seua col·laboració en la tramitació de documents administratius, en l’assessorament en altres matèries, en la promoció i la innovació dels seus productes o serveis, i en la col·laboració amb altres entitats”.

Per la seua banda l’alcalde Toni Francés recalca que “des que vàrem accedir al Govern de la ciutat una de les nostres intencions va ser l’aposta ferma per a donar suport i desenvolupar la indústria tecnològica i innovadora en la ciutat. En aquest sentit i malgrat els temps que corren hem anat fent passos en la direcció correcta per definir on volem anar i cap a on es pot expansionar l’economia de la ciutat. Així ens ho van reconèixer des del Govern d’Espanya nomenant-nos ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’, i així ho ratifica la Generalitat Valenciana amb aquesta signatura”.

Finalitza Francés assegurant que “amb aquest conveni volem que Alcoi prenga la iniciativa per a oferir els nostres espais industrials i empresarials fora d’Espanya mitjançant l’IVEX. Sabem de la nostra potencialitat i del nostre caràcter. Estem fent una tasca important i els resultats es veuran reflectits en un futur molt proper. En el moment que sortim de la crisi, la ciutat d’Alcoi estarà al capdavant de les ciutats que oferiran els millors atractius a les empreses innovadores”.

Send this to a friend