Alcoi, capital educativa, amb les Trobades d’Escoles Valencianes

Seran les vesprades del 27 i 29 de setembre i el 6 d’octubre

Alcoi, capital educativa, amb les Trobades d’Escoles Valencianes
Una de les activitats de la Trobada d’Escoles Valencianes celebrada en el municipi d’Agres.

Alcoi serà la seu del “XIV Encontre d’Ensenyants de l’Alcoià i el Comtat”, les jornades formatives per a docents que convoca la Coordinadora pel valencià i el CEFIRE d’Alcoi anualment. Seran les vesprades del 27 i 29 de setembre i el 6 d’octubre, de 17 a 20h, a la sala d’actes del Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant (edifici de la Cambra de Comerç, C/ Sant Francesc). Enguany, amb el títol “Escoles vives: experiències innovadores”. Entrevistem Inés Vicedo, tècnica de la Coordinadora pel valencià.

– En què consisteix l’Encontre d’Ensenyants?
– Es tracta d’unes jornades de formació docent, reconegudes pel CEFIRE d’Alcoi amb deu hores. Estan dirigides a professionals de l’ensenyament de tots els nivells, primària, secundària i adults. L’esperit és oferir experiències educatives interessants, compartir-les i aprendre els uns dels altres. L’Encontre és a Alcoi, enguany, perquè Alcoi acollirà les Trobades d’Escoles Valencianes del curs 22-23. Per tant, Alcoi serà capital educativa, amb les Trobades. El dia 27 començarem amb una xarrada de Francesc Gisbert de l’IES Serra Mariola de Muro, sobre l’aportació literària de Carme Miquel, escriptora a qui dediquem les Trobades d’Escoles Valencianes del 2023; continuarà Belén Gisbert, del CEIP Montcabrer de Muro, amb “Estellés per a primària”; tot seguit intervindrà Maria Sanchis, Cap de la Unitat d’Estil i Recursos Lingüístics de la ràdio televisió valenciana À Punt; i clourà el dia Joan Borja, de la Universitat d’Alacant, qui ens parlarà de l’aprofitament didàctic de les rondalles d’Enric Valor a partir del conte Valor Maria (Andana), amb un contacontes de Carles Llinares.

– L’Encontre continua el 29 de setembre i el 6 d’octubre?
– En efecte. Tindrem les experiències de “Benilloba coeduca”, a càrrec de Rubén Monllor, Vicent Vidal, Rebeca Sanjuan i Carla Nácher, de l’IES i l’escola de Benilloba; la ponència “Tira-li rondalla”, del CEIP Llebeig i Pou de la Muntanya de Dénia; i, per últim, una experiència molt interessant, sobre “El model d’immersió lingüística del gaèlic”, amb Gemma Díez de Biar i Maria Navarro de Beneixama. Dijous 6 d’octubre continuarem parlant de l’Aula Didàctica de l’escriptora Carmelina Sánchez Cutillas a Altea, amb Reme Gadea; de Joan Fuster, amb Sergi Castillo, de l’IES Bernat de Sarrià de Benidorm i Belén Gisbert del CEIP Montcabrer de Muro. I per últim, l’experiència didàctica de Sílvia Castillo del CEIP Real Blanc de Cocentaina, sobre els monstres valencians.

– Dilluns 27 organitzeu una altra xarrada, vinguda des del País Basc?
– Sí. L’any 2023 Alcoi acollirà la Trobada d’Escoles Valencianes de l’Alcoià i el Comtat. Els centres amfitrions, implicats en l’organització, juntament a la Coordinadora són l’IES Andreu Sempre, el CEIP Horta Major i el Col·legi Tomás Llàcer. Estem muntant una sèrie d’activitats prèvies a la Trobada. La primera és “L’eusquera en la cruïlla: reptes, palanques i dinàmica social”, a càrrec del professor Kike Amonarritz, president d’Euskaltzaleen Topagunea. És el primer acte de moltes altres iniciatives, xarrades, excursions, presentacions… Esteu atents a les xarxes socials i a la nostra pàgina www.alcoiacomtatpelvalencia.org.

– Després de l’Encontre, quina serà la pròxima activitat de la Coordinadora pel valencià?
– A l’octubre acabem la “Ruta de contacontes” en col·laboració amb la Mancomunitat. Tenim els contacontes de Banyeres de Mariola i Cocentaina, el 8 d’octubre, i el d’Alcoi el 9, a La Glorieta. També la presentació de la novel·la de Paco Pou, Tots els colors del guix, el 7 d’octubre, al Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi (19:30 h). Dissabte 15 d’octubre, la Nit de Contes al Castell de Cocentaina, amb les històries de Jordi Raül Verdú i Carles Llinares; la Fira de la Fantasia de Castalla, el 22 i 23 d’octubre; i al novembre, la “Lectura Col·lectiva del Tirant”, a Alcoi (Col·legi les Esclaves), Muro (IES Serra Mariola) i Cocentaina (IES Pare Arques).

Advertisements

Send this to a friend