Alcoi celebra el Dia Internacional dels Museus

Al llarg d'aquest cap de setmana, amb jornades de portes obertes i altres activitats

Alcoi celebra el Dia Internacional dels Museus
La celebració contempla jornades de portes obertes en diferents museus de la ciutat. | ARXIU

El pròxim 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus. Alcoi, com cada any, se suma a aquest celebració, que en aquest 2021 ho fa sota el lema “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”. Per a aquesta comesa s’han organitzat a la ciutat jornades de portes obertes en el Museu arqueològic Camilo Visedo, el refugi de Cervantes i el Muboma durant els dies 18 i al llarg del dissabte i diumenge previs –dies 15 i 16–, amb la finalitat que puguen ser visitats pel major nombre de persones possible.

Per part del Muboma durant el dissabte 15 i el diumenge 16 es realitzarà al matí un taller així com diferents visites guiades. La vesprada del dissabte l’oferta es completarà amb l’actuació del Mag Álvaro. Per a totes les activitats es requereix inscripció prèvia.

A l’activitat se sumen també el dissabte els espais expositius de la Capella amb l’exposició “Poderoses” i una visita guiada a les 12 hores.

L’IVAM CADA per la seua part afig a la programació durant el dissabte i el diumenge, l’exposició “Cronografías” i el cicle de Corrents Continus amb DJ SET de 17 a 20 h i amb Joe Pask a les 20 del dissabte.

De la mateixa manera, la Fundación Mutua de Levante durant la jornada del dissabte i en horari de matí i vesprada, obrirà les seues portes amb l’exposició “Al fil de la Memòria”.

A totes aquestes activitats s’uniran com tots els diumenges, el cicle de visites guiades a les Pintures rupestres de la Sarga, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco amb visites guiades a les 10,11,12 i 13 hores.

“L’objectiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus radica en la dinamització dels espais i la seua posada en valor, amb un especial interés en la sensibilització cap al patrimoni cultural i la seua promoció turística, en un any d’especial importància, en el qual el nostre destí ostenta la capitalitat cultural valenciana”, ha explicat la regidora de Turisme, Lorena Zamorano. 

Send this to a friend