Alcoi celebra el Dia Mundial del Medi Ambient al Molinar

Aquest cap de setmana, l’Aqüífer Barracons, es trobarà obert de manera continuada entre les 9 del matí fins les 21 de la nit

Alcoi celebra el Dia Mundial del Medi Ambient al Molinar
Visita a naiximent de El Molinar.

L’Ajuntament d’Alcoi organitza unes jornades de portes obertes al naixement del riu Molinar amb el motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. Aquest cap de setmana, l’Aqüífer Barracons, es trobarà obert de manera continuada entre les 9 del matí fins les 21 de la nit on es podrà observar com brolla l’aigua d’aquest naixement.

Demà és el dia Mundial del Medi Ambient. Amb el lema ‘Una sola Terra’, l’Ajuntament d’ Alcoi vol conmemorar la celebració d’aquesta jornada amb l’organització d’unes visites al naixement del riu Molinar, ademés de gaudir del paratge natural que envolta a l’aqüífer.
Aquesta iniciativa, emergix amb l’objectiu de conscienciar sobre l’estat d’alarma on es troba el medi al nostre planeta.
La situació de crisi mediambiental es prou notable, doncs l’escalfament global sumat a l’esgotament de recursos, han provocat que aproxidament un milió d’espècies es troben en perill d’extinció, ademés de que la contaminació continua causant una gran malaltia al nostre aire, aigua i terra.

La transició cap a un model més just
Amb aquest context, el missatge de l’organització de les Nacions Unides és clar, “la transformació de les nostres economies i societats ha de ser necessària per mantindre els nostres ecosistemes. Terra només existeix una, hem de passar de danyar al planeta a curar-lo”.
És per això, que desde l’Ajuntament d’Alcoi s’ha impulsat el programa d’Educació Ambiental dut a terme en aquest curs escolar per mitjà del departament de Transició Ecològica i l’equip d’Educació Ambiental..
El programa ha comptat amb un total de 16 tallers on han participat 7.569 alumnes repartits en 24 centres educatius diferents. Aquestes jornades, han inclòs les visites al Moliner, el Racó de Sant Bonaventura i la Font Roja. D’altra banda, diversos tallers de tints, paper i tèxtil, ademés de repoblacions i tallers d’horts i de fauna urbana.

Crear conciència en l’alumnat
Com expressa el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, “és important que les noves generacion s coneguen el valuós patrimoni de la zona ademés de la importància que suposa la correcta gestió i reciclatge dels residus.”
Una iniciativa enfocada a treballar l’Agenda Urbana i els Objectius de Desenrotllament Sostenible següents: 3 salut i benestar, 4 educació de qualitat, 6 aigua neta i sanejament, 11 ciutats i comunitats sostenibles, 12 producció i consum responsables, 13 acció pel clima, 14 vida submarina, 15 vida terrestre i 17 aliances per a aconseguir els objectius.

Send this to a friend