Alcoi celebrarà el Dia del llibre el 23 d’abril

Descomptes en llibreries i regal d'un llibre dedicat a Clara Simó

Alcoi celebrarà el Dia del llibre el 23 d'abril
Durant tot aquest dia les llibreries col·laboradores ofereixen un 10% de descompte en la compra de llibres | Arxiu

Segons acord entre les onze llibreries locals col·laboradores i les Biblioteques municipals d’Alcoi, el Dia del Llibre 2021 se celebra, com en la resta de l’Estat, el divendres 23 d’abril. El cartell d’enguany ha sigut elaborat enguany per Gilberto Dobón, del Gabinet de Comunicació de l’àrea de Cultura.

Com és costum, durant tot aquest dia les llibreries col·laboradores ofereixen un 10% de descompte en la compra de llibres i, a més, l’obsequi de l’obra L’Alcoi d’Isabel-Clara Simó, de Jordi Tormo, una edició especial no venal de l’Ajuntament d’Alcoi exclusivament per al Dia del Llibre. Segons l’autor “aquest llibre pretén fer valdre la importància que Alcoi ha tingut en la vida i obra d’Isabel-Clara Simó i és per això que recuperem els anys que va viure a Alcoi” i, a més, revela “les referències més destacades que ha inclòs en la seua obra al llarg de la seua carrera, per a veure, com ella deia, que sempre havia escrit a Alcoi”.

Les activitats al voltant del Dia del Llibre van començar ahir amb l’obertura de l’exposició ‘Un país de postal: ciutats i paratges valencians al llarg del segle XX’, una exposició amb unes 200 postals triades a partir de la donació feta per la família de Fernando Andrés Anduix, que recull documents gràfics sobre ciutats o paratges de la Comunitat Valenciana des de la dècada de 1920. L’exposició podrà visitar-se en la primera planta del Centre Cultural Mario Silvestre, del 12 d’abril al 28 de maig.

Quant a presentacions literàries hi ha previstes tres: el dimarts 20 d’abril, Animetes santes (Premi Bernat Capó de Cultura Popular), de Josep Lluís Santonja; el dimecres 21 d’abril, Sentències de Joan Lluís Vives, de Francesc X. Blay; i el dijous 22 d’abril, Farem un pensament, de Manel Rodríguez-Castelló. Totes les presentacions són a les 19 h, en el Centre Cultural Mario Silvestre, amb reserva prèvia al correu biblioteca@alcoi.org.

En total col·laboren en el Dia del Llibre d’Alcoi onze llibreries locals: Bretón, Cosmos, Detroit, Llorens, Natura, Pascual, El Pont, Quaderns, Santonja, Tinta y Universal. “Enguany celebrarem el dia del llibre el 23 d’abril i com és habitual les llibreries col·laboradores, a més d’un descompte obsequiaran amb un llibre sobre la nostra ciutat, i en aquest any tan especial de la capitalitat cultural d’Alcoi no podia ser d’una altra manera que amb un llibre dedicat a una dels nostres màxims exponents en el món de la cultural i sens dubte un referent en la literatura del segle XX, com és Isabel-Clara Simó”, ha manifestat l’edil de cultura, Raül Llopis.

Send this to a friend