Alcoi clausura els museus i suspén les funcions de Tirisiti davant l’alarmant augment dels contagis

L'alcalde mostra la seua preocupació després de doblegar la incidència de la Covid en una setmana

Reunió per a la coordinació del dispositiu de seguretat durant els dies festius (Ajuntament d’Alcoi)

L’alcalde Toni Francés i el portaveu del govern municipal, Jordi Martínez, han comparegut aquest dimecres, per segona vegada aquesta setmana, per a comunicar una ampliació de les mesures per a fer front a la Covid a nivell local. El primer edil s’ha mostrat visiblement preocupat després de la reunió mantinguda ahir amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la qual es van posar sobre la taula les dades que reflecteixen l’alarmant situació que travessa Alcoi en aquests moments. Segons informa Francés, en una setmana «hem doblegat la incidència del *coronavirus a la nostra ciutat», superant la barrera dels 600 casos per cada 100.000 habitants.

Recordar que dilluns passat l’Ajuntament anunciava un enduriment de les restriccions imposades per la Generalitat, que implicava el tancament d’instal·lacions esportives i parcs infantils a partir del 23 de desembre i fins al 4 de gener, tots dos inclosos. Ara, «a les portes de la celebració del Nadal, per precaució hem d’incrementar aquestes mesures», ha assenyalat Toni Francés durant la roda de premsa oferida aquest matí.

Aquestes noves limitacions afecten els museus, sales d’exposicions, biblioteques i teatres, que tancaran les seues portes a partir de demà, 24 de desembre. A més, se suspenen també les funcions del Betlem de Tirisiti. El portaveu del govern municipal ha indicat sobre aquest tema, que des del departament de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi es treballa ja per a resoldre la problemàtica associada a la cancel·lació de les representacions, incloent la devolució de l’import de les localitats. Jordi Martínez ha matisat que els espais afectats són municipals, mentre que des del govern municipal s’insta a entitats que gestionen altres infraestructures culturals de la ciutat, cas del Museu de Bombers-Muboma o el Museu Alcoià de la Festa (MAF), al fet que suspenguen també la seua activitat.

En aquest sentit, l’alcalde ha remarcat que des de l’Ajuntament s’estan adoptant «totes aquelles mesures que són a la nostra mà», és a dir, on el consistori té competències i de cara a «evitar aglomeracions», ha subratllat, encara que fa una crida a les institucions i la ciutadania en general demanant «el compliment màxim de les mesures», alhora que sol·licita reduir les reunions en l’«àmbit privat», ja que això «augmenta el risc» de contagi, ha precisat. Així mateix, Francés afegeix que en la reunió que va tindre lloc ahir «li vaig traslladar a la consellera que si aquesta incidència continua, la Generalitat hauria de prendre mesures més restrictives».

Indicar, ja finalment, que aquest mateix matí s’ha celebrat una trobada entre representants del govern municipal i la Policia Local per a coordinar el dispositiu especial de seguretat durant els dies festius, apuntant l’alcalde que aquesta vigilància policial es veurà incrementada per a garantir el compliment de les limitacions imposades.

Send this to a friend