Alcoi dedicarà tres dies a homenatjar a Camilo Sesto

Al setembre, amb diferents actes, com la presentació en el Calderón d'una biografia del cantant

Alcoy dedicará tres días a homenajear a Camilo Sesto
Camilo Sesto, en el acto del Teatre Calderón, cuando fue proclamado Hijo Predilecto de Alcoy. | ARCHIVO

La figura de Camilo Sesto continua, i continuarà tenint gran importància, tant a Alcoi com a nivell nacional i internacional, així com serà recordada durant molt de temps. Precisament amb l’objectiu de tindre present al nostre cantant més internacional, tres dies de setembre estaran dedicats a Camilo Sesto amb diferents actes organitzats des de diferents entitats i de variada tipologia.

Aquests dies seran el dijous 15, divendres 16 i dissabte 17, precisament coincidint amb les dates del naixement de Camilo Sesto, el 16 de setembre de 1946, i també pròxima al dia de la seua defunció, el dia 8 del citat mes de 2019. Per a començar, el dijous, el Teatre Calderón albergarà la presentació de la biografia de Camilo Sesto, una obra que edita l’Institut Juan Gil-Albert i escrita per Ramón Climent.

De moment l’acte no està tancat, segons indica la directora cultural de l’Institut Juan Gil-Albert, Pilar Tébar, qui avança que més que una presentació, serà “una espècie d’homenatge” al cantant i, previsiblement, estarà obert al públic, però encara queden molts detalls per conéixer-se, que es concretaran en els pròxims dies. El que si que avança Tébar, és que la idea és comptar amb el Club de Fans d’Alcoi, al temps que apunta a que hi haurà alguna sorpresa.

Respecte a la pròpia biografia, Climent comenta que el títol és ‘Camilo, ni ángel ni dimonio’, la qual cosa suposa una mostra de les pàgines interiors, ja que la idea ha sigut “oferir una imatge el més objectiva possible” del cantant alcoià, per a la qual l’autor s’ha centrat en realitzar una recopilació “sobretot d’hemeroteca”.

Amb tot, per al divendres 16 està previst el lliurament d’un premi discogràfic per ‘Camilo Sinfónico’, l’últim àlbum que va publicar en vida el cantautor, amb versions dels seus clàssics en format duet, acte organitzat per la discogràfica Sony Music en el qual s’espera fins i tot la presència de membres de la família del fill predilecte d’Alcoi.

Finalment, el Club de Fans d’Alcoi de Camilo Sesto ha organitzat un concert-tribut per al dissabte 17 en el pub La Mujer Barbuda, que serà oferit pel cantant Javier Ballester. L’acte començarà a les 19 hores i les portes s’obriran una hora abans. Les entrades estava previst que es posaren a la venda aquesta setmana, segons explica el president del club de fans, Gilberto Molina, i aquestes es podran comprar en el restaurant La Maraña o en la pròpia seu del club, encara que amb cita prèvia sol·licitada a través de les seues xarxes socials.

El preu és de 10 euros en venda anticipada i de 12 en taquilla, i la duració serà d’entre una hora i mitja i dues hores. “Tenim la confirmació de gent que ve des de quasi tots els punts d’Espanya”, detalla Molina, qui comenta que a més, és una manera de celebrar el que haguera sigut el 76 aniversari de Camilo Sesto, una data que l’any passat no es va poder celebrar a causa de la pandèmia de la Covid-19, per la qual cosa la idea és “conjuminar-ho tot enguany”.

OBRES MUSEU
D’altra banda, respecte al futur Museu de Camilo Sesto, l’adjudicació de les obres de reforma del mateix tardarà encara uns dies a fer-se efectiva, un retard degut a una qüestió administrativa.

Send this to a friend