Alcoi demana 2’7 milions per a contractar 167 treballadors

A través dels programes Avalem Experiència Covid-19 i Avalem Joves

L’alcalde Toni Francés i el regidor Alberto Belda presenten la campanya Avalem Joves. ARXIU

L’Ajuntament d’Alcoi ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana prop de 2’7 milions d’euros per a la contractació de 167 persones mitjançant dos programes diferents, en concret, 1’2 milions per a contractar 106 persones a través del programa Avalem Experiència Covid-19, destinat a persones d’almenys 30 anys d’edat, en atur a conseqüència de la conjuntura provocada per la pandèmia; i 1’5 milions per Avalem Joves, en el marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. En aquest programa la intenció és crear 61 ocupacions.
Pel que respecta a Avalem Experiència, enguany les obres o serveis a realitzar han d’estar relacionats amb l’escenari derivat de la crisi del coronavirus. L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències coordinarà els treballs realitzats a l’empara d’aquesta convocatòria. En aquest apartat els contractes seran de 6’5 mesos. Les dates estimades d’inici i fi són el 17 de desembre i el 30 de juny.
Per altra part, mitjançant el programa Avalem Joves, igualment les contractacions aniran destinades a mitigar els efectes de l’actual pandèmia. Les persones seran contractades a jornada completa, durant un període de dotze mesos, amb inici el 15 de desembre de 2020 i finalització el 14 de desembre de 2021. L’aportació municipal per a dur a terme aquestes contractacions seria de 526.414 euros.
Des de l’inici d’aquest programa en 2017 l’Ajuntament d’Alcoi ha participat sol·licitant sempre entre els 2’5 i 3 milions d’euros, amb una suma total de 6’2 milions i 388 persones contractades en tres edicions.

Send this to a friend