Alcoi destina 666.000 € de la partida de Personal per a crèdits

PP i govern s'enfronten per aquesta modificació en el pressupost de 2022

Destinen 666.000 € de Personal per a crèdits
El dimarts es va celebrar un ple extraordinari per a aprovar d’urgència aquest canvi en els comptes de 2022.

L’Ajuntament d’Alcoi va celebrar aquest dimarts un Ple de caràcter extraordinari per a tramitar d’urgència una modificació de crèdit en el pressupost municipal recentment aprovat. En concret, el govern municipal va tirar avant retirar 666.000 euros de la partida de Personal per a destinar-los a l’amortització de préstecs i que d’aquesta manera el Consistori puga dur a terme noves inversions a través de finançament procedent de fons europeus, que va ser la justificació oferida pel propi govern.

L’operació va comptar amb l’abstenció de tots els grups polítics de l’oposició, excepte el PP, que va donar suport a la proposta del govern de Toni Francés malgrat fer una crítica voraç contra la política fiscal del departament de la titular d’Hisenda, Vanessa Moltó. L’argumentació del portaveu dels populars –únic de l’oposició a intervindre durant la sessió plenària– novament va girar entorn de l’estat dels comptes municipals, tal com ve al·ludint de manera reiterada en els últims mesos. Cal recordar sobre aquest tema, que el PP va presentar una esmena a la totalitat del pressupost municipal de 2022 secundant-se en l’informe d’Intervenció, que alertava de “ingressos unflats” i la “falta de recursos per a pagar despeses”.

En el ple del dimarts, Quique Ruiz va tornar a incidir en què la situació econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi és “dramàtica” i “límit”, acusant el govern municipal de dur a terme una “nefasta gestió”, i adverteix de nou del “risc de col·lapse financer”, fins i tot parla de “fallida”. El regidor popular afirma que els socialistes “utilitzen el crèdit per a tapar la falta d’ingressos”, malgrat la qual cosa reconeixia que “si no s’aprova la modificació, l’Ajuntament quedarà sense opcions de demanar més crèdits”, raó per la qual finalment votaven a favor de la mesura.

D’altra banda, Ruiz va tornar a recriminar al govern que no haja presentat encara la liquidació del pressupost de 2021, recordant que la llei marca com a termini màxim a la fi de març.

Mentrestant, l’edil d’Hisenda va enlletgir l’actitud del PP en tot aquest procés d’aprovació dels comptes municipals, ja que va votar en contra i a més va presentar una al·legació, la qual cosa va suposar un retard que també vincula amb la demora de la liquidació del pressupost anterior degut, argumenta, a la càrrega de treball del seu departament. Així mateix, Vanessa Moltó defensa la gestió del govern en matèria econòmica i recorda que a part dels 10 milions que s’aconseguiran gràcies a la modificació de crèdit, en els últims anys Alcoi ha rebut més de 20 milions en subvencions. “Això és fruit d’una bona gestió i planificació”, va remarcar.

Moltó, finalment, també va traure pit del treball del seu govern criticant la gestió dels populars fa una dècada, com també va destacar que “estem pagant a 9 dies a proveïdors, quan vostés el feien a 9 mesos”, incidint a més en la reducció de l’índex d’endeutament al 45% actual.

Send this to a friend