Alcoi destinarà 300.000 euros a crear i consolidar microempreses

Les sol·licituds als programes Inici@ i Consolid@ es poden presentar fins al 30 de setembre

Alcoi destinarà 300.000 euros a crear i consolidar microempreses
Les microempreses que opten a aquestes ajudes hauran d’estar domiciliades a Alcoi. | ARXIU

Dins del projecte Alcoi_Inmpuls, promogut per la regidoria d’Ocupació, Empresa i Formaciól’Ajuntament d’Alcoi destinarà un total de 300.000 euros a les microempreses, tant a aquelles de nova creació com perquè unes altres es consoliden, amb 150.000 euros per a cadascun dels programes: Inici@ i Consolid@.

D’una banda, el consistori ha aprovat les bases –que ja s’han publicat– del programa Inici@, dirigit a microempreses de nova creació o aquelles generades per transmissió de negoci, sempre que estiguen domiciliades a Alcoi, compten amb un màxim de 10 treballadors i amb una xifra de negoci inferior als 2 milions d’euros.

Cada beneficiari podrà arribar a obtindre fins a 2.000 euros d’ajuda per a pagar despeses relacionades amb la posada en marxa i inici de l’activitat empresarial des del dia 1 d’octubre de 2019 i fins hui en la qual finalitze el termini de presentació de sol·licituds, el 30 de setembre.

Els conceptes subvencionables són les despeses notarials, registrals i d’assessoria; els derivats de l’elaboració del projecte tècnic i memòria descriptiva; les despeses inicials de promoció; la implantació en l’empresa de la factura electrònica; el pagament de l’assegurança d’autònoms (amb un límit de 1.000 euros); la implantació de tecnologies d’estalvi energètic; i les despeses de lloguer de local (amb un límit de 1.000 euros).

També se subvencionarà amb fins a 1.000 euros les inversions en obres de condicionament i reforma de locals comercials, sempre que aquests estiguen situats en planta baixa. Aquest límit podrà incrementar-se fins als 4.000 euros si la despesa es realitza en el Centre o en el barri de Batoi.

PROGRAMA CONSOLID@
Per l’altre, s’ha ampliat el període per a presentar les sol·licituds a Consolid@, enfocat a donar suport a la consolidació i creixement de microempreses joves de la ciutat. També són subvencions a fons perdut que serviran per a sufragar diverses despeses, com per exemple, aquells relacionats amb el desenvolupament de programes de màrqueting o comercialització per a millorar el posicionament de l’empresa; la investigació de mercats; el foment de les vendes en mercats nacional i internacional; la implantació de solucions i serveis tecnològics que contribuïsquen a difondre i vendre els productes a través d’internet; la implementació de sistemes de qualitat; la millora d’eines de gestió empresarial; la formació no reglada per a millorar la qualificació del professional i del personal contractat; i l’adquisició d’equipament tècnic específic.

Es podrà subvencionar el 75% de les despeses subvencionables previstes, fins a un màxim de 2.000 euros i els beneficiaris seran aquelles microempreses (amb un màxim de 10 treballadors i una xifra de negoci inferior als dos milions d’euros) implantades a Alcoi en el període abans esmentat.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de setembre. Les bases, els models i els formularis necessaris estan en la web municipal i en les oficines d’Àgora, a les quals s’haurà d’acudir mitjançant la sol·licitud de cita prèvia en el telèfon 965 53 72 18. La presentació de sol·licituds es pot realitzar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi.

Segons explica l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “l’objectiu d’aquest govern és contribuir a una ràpida recuperació econòmica i a la generació de riquesa en el nostre territori, amb un especial interés a atraure talent i ajudar als emprenedors, especialment als més joves, a desenvolupar i assentar el seu projecte a la nostra ciutat”.

Send this to a friend