Alcoi elaborarà un estudi per a previndre solsides per la pluja

La proposta va ser presentada mitjançant una moció conjunta del PP, Compromís, Ciudadanos, Podem i Guanyar

Estudi per a previndre ensulsiades
L’Ajuntament i el Campus ja treballen en la consolidació del vessant de la Beniata. ARXIU

El Ple va aprovar el divendres, per unanimitat, la realització d’un estudi de l’estructura geològica de la ciutat de cara a previndre i pal·liar els efectes de les fortes pluges, a la vista dels danys ocasionats en les últimes setmanes en diferents localitzacions, on han patit solsides pel lliscament de terres. La proposta va ser presentada mitjançant una moció conjunta del PP, Compromís, Ciudadanos, Podem i Guanyar, i encara que finalment la resta de partits va votar també a favor, es va generar un intens debat sobre la responsabilitat de les últimes ensulsiades registrades, especialment els ocorreguts en els vessants de la Beniata i Sant Benet.

El regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, va defensar la gestió del govern en aquest sentit, apuntant que Alcoi travessa una “situació complicada” per la seua orografia, alhora que explica que diferents terrenys on hi ha hagut problemes no són de titularitat municipal, com tampoc l’Ajuntament compta amb capacitat econòmica suficient per a escometre les actuacions necessàries per a consolidar totes les zones de risc.

Des d’aquest punt de vista, cal assenyalar que la moció que va tirar avant el divendres també inclou instar les diferents administracions superiors –Diputació, Generalitat i Govern central– a la consignació de fons per a dur a terme intervencions de consolidació de talussos i barrancs. Màrius Ivorra (Compromís) es queixa que les zones d’interior no compten amb les mateixes ajudes que els municipis de costa en matèria d’emergències.

Solució per a la Beniata
Al marge del Ple, sobre aquest tema l’Ajuntament ha anunciat aquesta setmana que treballen de la mà de la Universitat Politècnica de València amb l’objectiu d’aconseguir una solució consensuada per al vessant de la Beniata, a la qual recauen part de les instal·lacions del Campus de l’EPSA. Dilluns passat va haver-hi una reunió entre totes dues parts i es van posar en comú les discrepàncies existents sobre la titularitat dels terrenys, acordant creuar tota la documentació disponible per a definir a qui correspon la propietat i el pagament de les actuacions.

Amb independència d’això, es va pactar començar a buscar ja solucions i es va emplaçar als tècnics a una reunió la setmana vinent per a decidir quines seran les obres que es duran a terme i iniciar el procés de licitació d’aquestes.

Send this to a friend