Alcoi eleva a 9,2 milions la inversió per a rehabilitar Font Dolça i Sagrado Corazón

Aquest dimarts s'ha signat a València el protocol d'actuació

Alcoi eleva a 9'2 milions
El finançament procedeix de Fons Europeus, gestionats a través de la Generalitat.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, i el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, van signar aquest dimarts el protocol d’actuació per a la rehabilitació dels barris de Sagrado Corazón i Font Dolça, en el transcurs d’un acte que va tindre en el Centre del Carmen Cultura Contemporània a València i al qual van assistir 21 representants municipals.

La rehabilitació d’aquests dos barris compta amb un total de 9’2 milions d’euros de Fons Europeus dins del Programa d’ajuda a actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021-2026. Es tracta de fons procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència 2021-2026 Next Generation EU, gestionats a través de la vicepresidència segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Cal recordar que Alcoi ha obtingut ja un total de 21 milions de fons europeus per a diferents projectes.

En una primera convocatòria, Alcoi va obtindre 7,5 milions d’euros per a la rehabilitació d’aquests dos barris. No obstant això, atés que les sol·licituds superaven àmpliament els imports inicials d’ajudes previstes, es va decidir ampliar la dotació de fons procedents del Ministeri i de la Generalitat en una segona convocatòria, en la qual Alcoi ha obtingut altres 1,7 milions, sent el tercer projecte millor valorat de la Comunitat Valenciana , per darrere només d’Elx i Torrevella en la primera convocatòria.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés destaca que «estem demostrant que l’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme un excel·lent treball en l’elaboració d’una planificació estratègica ambiciosa, que inclou actuacions molt necessàries per a la ciutat i que ens han permés optar al màxim de fons europeus, estem aconseguint en tots els projectes tindre les puntuacions més altes».

Sobre aquests projectes, el primer edil afirma que «és una aposta d’aquest govern incrementar el parc d’habitatge públic i contribuir, al mateix temps, a la regeneració i revitalització dels nostres barris, especialment aquells que presenten majors reptes. Això s’està aconseguint, en gran part, gràcies als fons europeus que estem destinant a actuacions tan necessàries com aquesta, en una zona urbanísticament envellida, amb mancances estructurals, energètiques i d’accessibilitat».

Gràcies a les ajudes de la primera convocatòria es duran a terme actuacions encaminades a millorar l’eficiència energètica de 308 habitatges i 29 escales repartides en els dos barris, a les quals ara se sumaran altres 66 habitatges i nou escales més. Entre altres intervencions, es millorarà l’envolupant tèrmica i es proporcionaran noves fonts d’energia renovables, a través d’instal·lacions fotovoltaiques de producció d’energia elèctrica. Es retirarà l’amiant i se substituiran les cobertes, s’aïllaran les façanes i es reemplaçaran l’envidrament i les fusteries exteriors per sistemes de PVC. No sols s’actuarà en els edificis, sinó també en l’exterior.

En Sagrado Corazón s’eliminaran barreres arquitectòniques existents, s’ampliaran les zones enjardinades i es millorarà la seguretat, eliminant recorreguts estrets i substituint la il·luminació. En l’àmbit de la Font Dolça, la reurbanització se centrarà no sols en l’entorn pròxim als habitatges, sinó també en la part central on s’agrupen els espais lliures, millorant les àrees recreatives.

Send this to a friend