Alcoi emprén un programa de recuperació física i mental per a afectats de coronavirus

L'OMS recomana intervindre de manera primerenca i global en pacients que han patit la malaltia

Hui comencen les votacions dels pressupostos participatius
L’Eduardo Latorre és un dels punts en els quals es pot votar físicament.

L’Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa un programa de recuperació física i psíquica per a les persones que s’han vist afectades per la Covid19, amb l’objectiu de tractar de pal·liar els efectes i les seqüeles, ja que després d’una hospitalització, les capacitats es veuen minvades en nombrosos casos. Es tracta d’un pla gratuït per a la ciutadania d’Alcoi, dirigit a aquells pacients que han sigut donats d’alta de l’hospital Verge dels Lliris per Covid19 i que estan en fase de recuperació. Serà el propi hospital el que haurà de remetre a les persones afectades o s’haurà de disposar d’un informe que recomane el tractament.

Les activitats d’aquest programa multidisciplinari se centraran en la recuperació de la condició física, la teràpia respiratòria i en els efectes psicològics o emocionals. Estarà coordinat per metges i impartit per fisioterapeutes, graduats en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, logopedes, psicòlegs o terapeutes ocupacionals, entre altres professionals especialitzats.

En aquest sentit, de cara a la recuperació dels pacients, està destacant el paper dels fisioterapeutes. Des del Consistori s’indica que l’Organització Mundial de la Salut recomana intervindre de manera primerenca i global en pacients que han patit la malaltia d’una manera severa i han passat per l’UCI, sent aquest un dels motius de la posada en marxa d’aquest programa, amb el qual es pretén millorar la qualitat de vida d’aquelles persones que hagen passat per aquesta difícil situació.

En l’àmbit físic, es disposarà del Complex Esportiu Eduardo Latorre per a dur a terme la recuperació, adaptant cada activitat a les característiques dels pacients. En aquest sentit, fins a l’obertura d’aquestes instal·lacions el programa no es podrà dur a terme.

En l’aspecte emocional i psicològic, destaca l’ansietat o la por de patir una malaltia greu, entre altres, de manera que la intervenció psicològica d’aquest pla és important per a evitar cronificar pors, ajuda a superar els traumes i a reprendre gradualment la vida i l’activitat.

Send this to a friend