Alcoi encara la segona fase de la conversió en zona de vianants després de deu mesos

S'ha celebrat la primera reunió de seguiment, on s'han proposat una sèrie de millores

Segona fase de la peatonalització
A la reunió van acudir representants de l’oposició municipal i veïns de la zona afectada. XAVI TEROL

Després que a la fi de març de 2021 es posara en marxa la conversió en zona de vianants en el Centre, l’Ajuntament va organitzar la setmana passada la primera reunió de seguiment, on es va informar els assistents que la segona fase, que suposarà el tancament al trànsit del carrer Sant Nicolau, es durà a terme quan estiga operatiu el nou aparcament de la Riba, que comptarà amb al voltant de 150 places. D’igual forma, el regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, va anunciar que es realitzarà una reserva de places per als veïns de la zona, si bé es té constància que en el pàrquing de la Torre de les Maçanes hi ha una elevada rotació de vehicles, la qual cosa dona a entendre que la demanda veïnal és bastant menor de l’esperat.

La reunió de seguiment, a la qual va assistir una desena de ciutadans i els representants de l’oposició municipal, va servir per a fer balanç de les mesures implementades fins hui, d’una banda, i per un altre, es van donar a conéixer algunes millores previstes a petició dels afectats. Els veïns, a més, van poder expressar les seues queixes referent al funcionament de la conversió en zona de vianants i la majoria van girar entorn de l’increment del trànsit rodat als carrers per on s’ha desviat la circulació: Casa Blanca i Sant Jaume. A més, segons va exposar una veïna de la zona, a la Torre de les Maçanes s’està afonant el paviment del carrer a causa de l’augment de la circulació.

Per part del govern municipal, la valoració és positiva i es va reiterar el compromís de “intentar resoldre els problemes”, remarcava l’edil de Mobilitat, qui incidia de pas en els beneficis que està reportant a nivell de reducció d’emissions contaminants.

Respecte a les millores, Martínez va indicar que es valorarà canviar el sentit de circulació en La Cordeta, es reforçarà la senyalització al carrer Sant Nicolau, alhora que hi ha una intervenció prevista en L’Escola per a millorar l’accessibilitat en aqueix carrer.

Send this to a friend