Alcoi endureix les mesures amb el tancament de parcs infantils i instal·lacions esportives municipals

En el geriàtric del Preventori ja han mort una desena de residents

El portaveu del govern municipal i l’alcalde durant la seua compareixença aquest dilluns (Ajuntament d’Alcoi)

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha comparegut aquest dilluns al costat del portaveu del govern municipal, Jordi Martínez, per a comunicar noves mesures a nivell local encaminades a frenar l’avanç dels contagis per coronavirus a la ciutat. Una situació que, tal com ha explicat el primer edil, s’ha complicat en l’última setmana, amb un increment de prop de cent casos en només quatre dies. Es tracta, en paraules de Francés, d’un augment «preocupant» que situa a la ciutat d’Alcoi «per damunt» de la mitjana nacional i de la Comunitat Valenciana quant a incidència per nombre d’habitants.

D’aquesta forma, el govern municipal ha adoptat una sèrie de mesures «complementàries» a les restriccions que va imposar la setmana passada la Generalitat Valenciana i que entren en vigor a partir d’aquest dilluns, 21 de desembre. Les noves mesures anunciades per l’Ajuntament van orientades, segons ha explicat Jordi Martínez, en dos sentits: d’una banda, el tancament d’espais esportius municipals, això és, el poliesportiu Francisco Laporta i el complex Eduardo Latorre, així com els parcs infantils –que no els jardins–, a partir del dimecres 23 de desembre, coincidint amb la finalització de les classes en els centres educatius. A més, se suspén tot tipus d’activitats a nivell de turisme, com per exemple les previstes entorn del Casal del Nadal, que continuarà obert al públic com la resta de museus de la ciutat; i també les que havien organitzat en el Centre Cervantes Jove (CCJ).

Així mateix, el portaveu municipal ha especificat que se suspén també qualsevol celebració d’activitats esportives, culturals i d’oci, exceptuant la programació del Teatre Calderón i les funcions del Betlem de Tirisiti, considerades «segures» i sotmeses a un «rigorós control» conforme als protocols establits.

Aquestes mesures estaran en vigor fins al 4 de gener, com a mínim, estant previst dur a terme una nova reunió aqueix dia, de cara a valorar una possible pròrroga, en funció de com evolucione la situació sanitària. D’altra banda, Jordi Martínez ha informat que s’incrementarà la vigilància policial a la ciutat per a garantir el compliment de totes les restriccions vigents, si bé per part de l’Ajuntament s’ha demanat extremar la prevenció individual i es fa una crida a la responsabilitat de la ciutadania.

SITUACIÓ EN LES RESIDÈNCIES

En un altre ordre de coses, l’alcalde ha informat sobre la situació en les dues residències de majors afectades per sengles brots de coronavirus. D’una banda, el geriàtric del Preventori registra ja una desena de morts i són 38 els residents positius, juntament amb un total de 17 professionals sanitaris que també s’han contagiat en les últimes setmanes. Mentrestant, en Emilio Sala tot sembla indicar que la situació es troba més controlada, ja que de moment no cal lamentar víctimes mortals.

En aquest sentit, Toni Francés ha indicat que la residència Mariola La Asunción presenta major risc atés que els usuaris són, en la seua majoria, grans dependents. En Emilio Sala, ara com ara hi ha 34 positius, dels quals 4 són casos més greus, i compta amb un total de 18 contagis entre el personal.

Finalment, Francés ha valorat que la situació de pressió hospitalària en el Verge dels Lliris a hores d’ara, no és de col·lapse, amb 17 pacients ingressats en planta i 2 en UCI.

Send this to a friend