Alcoi es converteix en escenari d’una ucronia

El cineasta Jorge Hinojosa ha posat en marxa un campanya de micromecenatge amb la qual finançar el seu projecte de sèrie anomenada ‘Insurrecció’

Alcoi es converteix en escenari
Instantània del metratge, on es fantaseja amb l’hipotètic aïllament d’Alcoi.

S’entén per ucronia aquell gènere de ficció on es reconstrueix una història a partir de dades hipotètiques. Per exemple, quin hauria ocorregut si els nazis hagueren guanyat la Segona Guerra Mundial, o, per portar-ho a l’àmbit local, i si la curta independència que Alcoi va experimentar durant la revolució del Petroli de 1873 continuara vigent en l’actualitat.

Aquesta és la interessant premissa que el cineasta alcoià Jorge Hinojosa planteja per a un projecte de sèrie anomenada ‘Insurrecció’. La idea va nàixer en el taller de cinema que el realitzador duu a terme en el Estudi Casa del Pavo d’Alcoi, juntament amb un equip d’alumnes amb el qual porta treballant des de 2015.

Durant el curs 2017/18 Hinojosa va proposar als seus pupils crear una mini sèrie, i en plena pluja d’idees van donar amb el susdit esdeveniment històric i es van adonar del gran potencial de la idea, a saber, què hauria passat si Alcoi continuara sent independent en l’actualitat?

“El projecte va anar agafant força i magnitud, i en veure el seu potencial, vaig decidir que no era un projecte per a deixar oblidat en una carpeta d’ordinador. Calia fer-ho realitat, i fer-ho bé, de la forma més professional possible, garantint un resultat concorde al material creat i oferint als alumnes la possibilitat de participar en un rodatge de veritat”, reconeix l’ideòleg del projecte.

A fi d’aconseguir finançament per a materialitzar el projecte, s’ha posat en marxa una iniciativa de micromecenatge a través de la plataforma Verkami, mitjançant la qual les persones interessades poden col·laborar financerament. Es poden realitzar aportacions des de 10 fins a 750 euros, amb recompenses adaptades a la quantitat aportada.

Send this to a friend