Alcoi és mora

Alcoy es mora
Óscar Martínez s’ha estrenat com a Embaixador Mor. XAVI TEROl

Alcoi és mora. Al final del matí, el bàndol de la mitja lluna ha conquistat el castell, en les festes de Moros i Cristians que afronten hui la tercera i última jornada de la Trilogia festera.

El programa del matí s’ha iniciat prompte, amb el tradicional Contraban, una ambaixada que protagonitzen Maseros i Andalusos, en to humorístic i que s’ha celebrat en la plaça d’Espanya. En aquest mateix escenari i amb moltíssim més públic, hores després, a les deu del matí ha tingut lloc l’Estafeta i Ambaixada Mora, en la qual Óscar Martínez s’ha estrenat en el paper d’Ambaixador Moro i que ha rebut sonors aplaudiments pel seu paper. També el ja veterà en aquestes labors Ricard Sanz, l’Ambaixador cristià. La dialèctica entre ambaixadors ha resultat infructuosa, per la qual cosa acabada l’Ambaixada Mora s’ha passat a la lluita, a les armes, amb unes batalla d’arcabusseria en la qual, al llarg de la jornada, s’utilitzaran una mica més de tres tones de pólvora.

Acabat l’Alardo i després de la lluita amb els sabres entre els càrrecs festers, ambaixadors i sergents, el bàndol moro ha pres possessió del castell.

Aquesta vesprada tindrà lloc l’Estafeta, Ambaixada Cristiana i, de nou, l’Alardo que, com a marca la tradició acabarà amb la presa del castell pel bàndol cristià.

Send this to a friend