Alcoi es retroba amb la seua Romeria desafiant al mal temps

Encara que la pluja ha restat participació, no ha impedit reprendre la tradició després d'anys d'absència

Alcoi es retroba amb la seua Romeria
La boira i les precipitacions han sigut protagonistes en aquesta jornada de diumenge festiva. QUIQUE REIG

Després de cinc anys, Alcoi ha pogut retrobar-se amb la seua Romeria a la Font Roja a pesar que el mal temps està sent el protagonista des de primera hora d’aquest matí de diumenge. I és que la fina pluja que es ve registrant en les últimes hores, no ha privat als devots de complir amb la tradició de peregrinar amb la imatge de la Verge dels Lliris fins al seu Santuari.

Encara que la participació s’ha vist afectada lògicament, han sigut molts els romers que no han faltat a la cita, que donava principi amb l’acostumada ‘despertà’, a les sis del matí. A aquesta hora s’iniciava la pujada a la Font Roja, que ha culminat aproximadament a l’hora prevista, sobre les deu i mitja.

Des de l’Archiconfraria es mostren satisfets per haver pogut celebrar l’anhelada Romeria després de tants anys d’absència.

La imatge pelegrina a la seua arribada al Santuari. QUIQUE REIG

DES DE 2017 NO SE CELEBRAVA COM A TAL

I és que, com es recordarà, la tradicional peregrinació amb la imatge de la Verge fins al Carrascal no es duia a terme des de 2017. A l’any següent, la previsió de pluja va anul·lar la celebració a la Font Roja, el mateix que en 2019, optant per traslladar la missa a la parròquia de San Mauro i organitzant un xicotet recorregut després pel parc de La Glorieta.

En 2020 la pandèmia de la Covid va impedir qualsevol festeig, mentre que l’any passat les restriccions per a evitar multituds van obligar a suspendre de nou la convocatòria, si bé va haver-hi molts pelegrins que van pujar per lliure. En aquesta ocasió, la climatologia amenaçava amb arruïnar la jornada, però la il·lusió i la tradició, finalment han pogut amb el mal temps.

Send this to a friend