Alcoi està en risc alt malgrat baixar de nou la incidència

Sanitat ha notificat aquesta setmana una defunció per Covid-19 en *Banyeres

Quasi la meitat dels municipis de l'àrea de Salut estan en risc extrem
Alcoi és un dels municipis que està en risc extrem. | ARXIU

Per tercera setmana consecutiva la incidència de Covid-19 en el departament de Salut d’Alcoi està disminuint malgrat que es continuen detectant nous casos, concretament aquesta setmana, –entre l’actualització realitzada per Sanitat el dimarts i la d’ahir– 192 positius més en tota la zona. Respecte als actius, hi ha 63 menys que la setmana passada, amb un total de 396 i una incidència de 289,65, per la qual cosa el departament segueix en risc extrem per contagis, però la tendència és positiva.
Per localitats, amb l’actualització d’ahir, Alcoi ha baixat de risc extrem a alt després que aquesta setmana hi haja 78 actius menys, passant la incidència de 372 la setmana passada a 240 ahir.
També ha disminuït la incidència a Alcoleja i Alfafara. Les dades es mantenen estables a Ibi i Gaianes.
Per contra, en Banyeres, Beniarrés –en aquest municipi s’han doblegat els casos actius en tres dies–, Benilloba, Castalla, Cocentaina, Muro i Onil ha incidència ha augmentat respecte a la que Sanitat va notificar el divendres 13 d’agost.
Així mateix, aquesta setmana s’ha donat part de la presència de Covid-19, de nou, a Agres i Quatretondeta. En la segona població, no hi havia casos actius des de finals de gener.
Respecte a les defuncions, tal com vam avançar dissabte passat, s’ha registrat una mort per coronavirus en el departament, amb un total de 417. Es tracta d’una persona de Banyeres. Des d’abril no es produïen defuncions per aquesta causa en tot el departament de Salut.

INGRESSOS HOSPITALARIS
Quant als ingressats a l’hospital Verge dels Lliris per Covid-19, fonts de l’àrea de Salut xifren en 10 pacients en planta i 2 en l’UCI, a dia d’ahir. Les edats dels pacients són variades, però dos dels ingressats en planta tenen 19 i 24 anys.
Aquestes dades són millors que els registrats al llarg d’aquesta setmana, ja que va arribar a haver-hi 13 ingressats planta, una xifra que va incrementar a partir del cap de setmana, ja que divendres passat, hi havia 7 en planta i 2 en UCI.

Send this to a friend