Alcoi fa el primer pas per a la redacció del projecte de l’antic bulevard

L'Ajuntament ha convocat un concurs amb un premi de 6.000 euros i dos accèssits

Traçat del futur projecte Via Parc (Arxiu)

La Junta de Govern d’Alcoi ha aprovat l’expedient de contractació per a adjudicar, per concurs de projectes amb intervenció de jurat, la redacció del projecte i la direcció facultativa de les obres d’urbanització de l’anteriorment anomenat bulevard de la Uixola, ara Via Parc.

El Via Parc, que s’estén al llarg de l’antiga esplanació del ferrocarril, es considera de gran transcendència urbanística per a la ciutat com a eix vertebrador que uneix l’accés nord amb la carretera de Banyeres, comptant amb una longitud total de 1’9 km i una superfície de 66.937 m². Al mateix temps, es busca connectar de manera alternativa als barris situats a banda i banda del traçat.

La regidora d’Urbanisme, Lorena Zamorano, destaca que «la creació d’un itinerari verd, sostenible i integrador, pretén donar resposta a nous reptes, com la millora del medi ambient, la cerca de la igualtat social i la incorporació de criteris de salut al disseny de la ciutat. L’objectiu és aconseguir que la intervenció no sols resolga els problemes de mobilitat urbana, sinó que servisca perquè la ciutat siga més humana, més sostenible i saludable”, remarca.

Pel que respecta a l’expedient de contractació per a adjudicar la redacció del projecte mitjançant concurs, s’estableix un premi de 6.050 euros i dos accèssits, un de 3.630 euros i un altre de 2.420. Cal indicar que el pressupost base de licitació és de 291.024 euros.

La convocatòria es publicarà en la plataforma de contractació municipal, a la qual s’accedeix des de la web de l’Ajuntament mitjançant el perfil del contractant. El termini màxim estimat per l’Ajuntament d’Alcoi per a la redacció del projecte d’execució de la urbanització i dels estudis i projectes complementaris serà de sis mesos.

Send this to a friend