Alcoi ha tornat a celebrar la festivitat de Sant Antoni

Aquest diumenge ha tingut lloc la tradicional romeria al paratge, mentre que ahir es va dur a terme la benedicció d'animals

Alcoi ha tornat a celebrar
Participants en la romeria a l’Ermita de Sant Antoni. QUIQUE REIG

Alcoi ha recuperat aquest cap de setmana la tradició de la festivitat de Sant Antoni, amb la benedicció d’animals i la típica romeria al paratge, després de diversos anys de restriccions per la pandèmia i d’edicions anteriors que es van veure entelades pel mal temps.

Els actes van donar principi ahir tard, amb l’acostumada benedicció de mascotes, que enguany es va realitzar en la Glorieta. Una vegada més, l’espècie canina va ser la gran protagonista. També en la Glorieta es va organitzar el tradicional mercat ambulant de la Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi i després de la benedicció va haver-hi una xocolatada i jocs infantils.

REPORTATGE FOTOGRÀFIC: QUIQUE REIG

La jornada del diumenge ha començat amb la despertà del Grup Barxell, a les 8’30 hores. A continuació s’ha iniciat la romeria a peu, amb l’intens fred com a principal convidat. Indicar que de nou no hi ha hagut rostida perquè està prohibit fer fogueres segons la normativa de la Conselleria de Transició Ecològica

El grup de Danses Sant Jordi ha amenitzat el matí ja en el paratge i una missa en l’Ermita de Sant Antoni ha posat punt i final a la festivitat.

Send this to a friend