Alcoi i el Campus creen una càtedra d’Indústria Digital

Anunciada en l'acte inaugural del curs, és una aposta per la digitalització de les empreses

Alcoi durà a terme una càtedra d'Indústria Digital juntament amb el Campus d'Alcoi
L’alcalde d’Alcoi al costat del rector de la UPV i el director del Campus, durant la conferència inaugural de Nuria Oliver via telemàtica.

Alcoi durà a terme una càtedra d’Indústria Digital juntament amb el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), tal com va anunciar l’alcalde, Toni Francés, durant l’acte d’inauguració del curs acadèmic, celebrat dilluns passat. Aquesta càtedra, que aprofitarà per a impulsar el projecte de transformació digital del teixit empresarial de la ciutat, és una aposta per la digitalització dels sectors productius d’Alcoi, en el marc del pla d’Impuls Industrial ‘ImpulsAlcoi’.
Recordar que la digitalització, la intel·ligència artificial i la robòtica són els tres pilars sobre els quals el govern municipal vol basar la transformació del sector industrial de la ciutat. Precisament, l‘acte d’obertura del curs universitari va comptar amb la conferència inaugural de la investigadora Nuria Oliver titulada ‘Cap a una Intel·ligència Artificial per i per a la Societat’, que va ser impartida online.
De fet, l’acte institucional, presidit pel rector de la UPV, Francisco José Mora, i el director del Campus d’Alcoi, Juan Ignacio Torregrosa, va estar adaptat a les circumstàncies actuals marcades per la Covid19, complint amb tots els protocols de les autoritats sanitàries.
En la seua intervenció, Torregrosa va indicar que “un dia de març de 2020, tots els homes i dones que componem aquest campus passem, enmig d’una situació dramàtica, a fer el nostre treball de presencial a online. Des de llavors mai m’he sentit tan orgullós de pertànyer a aquesta institució. M’he adonat de l’increïble valor humà i professional que tenim tota la comunitat universitària”.
Mentrestant, el rector va remarcar que “per a les universitats, tant en l’àmbit de la docència com en la investigació, és el moment de revisar els objectius estratègics i formular nous plans que permeten contribuir a la reconstrucció social i econòmica del país”. També, com cada any en aquest acte, el rector va procedir al lliurament de distincions a docents i investigadors del Campus.

Send this to a friend