Alcoi implanta el control intel·ligent dels semàfors

En 44 encreuaments principals de la ciutat, amb l'objectiu de reduir les esperes que provoca el trànsit

Alcoi implanta el control intel·ligent
El regidor de Mobilitat Jordi Martínez explica com funciona el centre de control a l’Ajuntament. J. SEMPERE

Alcoi compte des de fa unes setmanes amb un sistema de control intel·ligent dels semàfors en 44 encreuaments principals de la ciutat. El control mitjançant sistemes de gestió centralitzat en temps real permet programar els semàfors a demanda del trànsit, per a d’aquesta forma reduir esperes, evitar cues de vehicles i, en conseqüència, reduir la contaminació.

A més, el sistema de control intel·ligent permet prioritzar el pas de l’autobús urbà i millorar així l’eficiència del servei de transport públic, en una experiència que Alcoi implementarà de forma pilot en les línies 1 i 3, en cinc interseccions de la ciutat.

El projecte el duu a terme l’empresa responsable del control semafòric de la ciutat, SICE, comptant per a això amb una subvenció procedent dels fons europeus que ha rebut Alcoi per a la implantació de la zona de baixes emissions. Els encreuaments regulats per a optimitzar la circulació de vehicles disposen de sensors que detecten als cotxes que passen per damunt, i aquesta informació va directa al centre de control situat a l’Ajuntament, que és des d’on es gestionen els semàfors.

Indicar que els encreuaments que compten amb aquest sistema es distribueixen en un àmbit que abasta les principals vies de circulació, especialment per on discorria l’antiga carretera nacional i alguns carrers del Centre, i segons estimacions de l’empresa responsable del projecte, l’espera dels vehicles en els semàfors dotats amb aquest avanç, pot reduir-se entre un 10 i un 15%.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, destaca els avantatges d’aquest nou sistema, tant a nivell de reducció de les emissions de CO₂ com referent al menor cost de manteniment, optimització del trànsit rodat i major eficiència del servei d’autobús.

Send this to a friend